Simona Halep ar putea scăpa complet de suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, este de părere șefa Agenției Naționale Anti-Doping

22 septembrie 2023, 19:50

„Judecatorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv pot înlocui suspendarea de 4 ani a Simonei Halep sau chiar pot anula verdictul, asta înseamnă trimiterea cazului spre rejudecare instanței de fond”, sunt posibilități enunțate de Agenția Națională Anti-Doping.

GABRIELA ANDREIAȘU, director ANAD: „Daca o contestă la Lausanne, pentru că acolo o poate contesta, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, CAS sau TAS, urmează o altă procedură de audiere, de gestionare a rezultatelor. Alte audieri. Procesul se rejudecă”.

MĂDĂLINA DIACONU, profesor doctor în drept, licențiată la Sorbona, Facultatea de Drept Sportiv – Neuchatel, Elveția: „Codul (n.r. Mondial Anti-Doping) permite el însuși o anumită modulare a sancțiunilor aplicabile și, anume, în cazul în care se demonstrează, înca o dată, cu dovezi clare și suficiente, că a fost o contaminare și că sportiva, Simona Halep, nu a avut niciun fel de vină, nici intenție și nici neglijență în modul în care a ajuns această substanță în corpul său, este posibil să se renunțe cu totul la sancțiune! Asta ar fi situația ideală pentru ea. Dacă s-ar demonstra acest lucru, desigur, nu ar fi nicio sancțiune”.

CRISTIAN JURA, avocat drept sportiv, arbitru TAS: „Se ține cont de analize, care au fost deja făcute, bineînțeles că se ține cont de expertize, care au fost deja făcute. Nu se aruncă la gunoi și pur si simplu nu mai ținem cont de nimic! Nu, se ține!”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite