Simona Halep a sosit în țară: Visul meu a devenit realitate, mă bucur că această zi va rămâne în istorie

9 octombrie 2017, 11:39

Vă mulțumesc, sunt emoționată. Visul meu a devenit realitate și mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români. Că ziua aceasta o să rămână în istorie pentru totdeauna și că o româncă a fost numărul 1 mondial în tenisul feminin.  Mă bucur că eu sunt acea persoană. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani, a declarat Simona Halep la sosirea pe aeroport.

Le mulțumesc antrenorilor, oamenilor care m-au susținut necondiționat  și, bineînțeles, familiei mele, care a crezut întotdeauna că o să ajung aici.

Sportiva le-a mulțumit preparatorilor fizici și  antrenorilor, Darren Cahill și Andrei Pavel, despre care a spus că are încă manșeta lui din 2008, de la Roland Garros. Îi mulțumesc lui Darren, că a crezut din prima clipă în care am început să lucrăm împreună că pot să ajung numărul 1.

Simona a ținut să-i mulțumească unei persoane” foarte speciale care o sprijină și o îndrumă”: Îi mulțumesc domnului Țiriac pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru că a crezut că pot să ajung aici.

Simona i-a mulțumit și Virginiei Ruzici, despre care a spus că este „mai mult decât un manager„.

Sportiva a declarat că multe colege din circuit au felicitat-o după ce a ajuns numărul 1 mondial și a dezvăluit că a primit pe Instagram un mesaj deosebit de la Serena Williams. „Nu mă așteptam. Știam că este o persoană deosebită, specială, mesajul ei m-a bucurat enorm. A fost, poate, cel mai important mesaj pe care l-am primit. Mi-a scris cuvinte frumoase. Eu nu am avut curajul să o felicit atunci când a născut, așa că am făcut-o acum. Nu este doar cea mai bună jucătoare din lume, este și un om deosebit.”

Simona Halep a devenit prima româncă nr. 1 mondial în tenis. Ea ocupă locul 1 în clasamentul WTA, după ce a câștigat  semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, din turneul de la Beijing.

Simona Halep este a 25-a jucătore din istorie care devine numărul 1 WTA, începând din 1975, când a fost introdus sistemul computerizat. Ea o detronează pe spaniola Garbine Muguruza, care a fost ocupanta locului 1 mondial timp de 4 săptămâni.

Pentru tenisul românesc, performanța Simonei este una istorică. Ea a devenit  prima româncă lider mondial în tenis și al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

Antrenorul Simonei, Darren Cahill, a postat pe Twitter, după meci: „Mare jucătoare. O tânără minunată.  Te-ai descurcat grozav, Simo! O zi care nu va fi uitată niciodată!”

(w460) Darren Cah

Românca a devenit, la finalul Turneului de la Wimbledon, jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10. Halep a intrat în topul primelor jucătoare din lume la 27 ianuarie 2014, poziție pe care a ocupat-o neîntrerupt de atunci.

Simona a jucat în capitala Chinei a 27-a finală a carierei. Românca de 26 de ani a obținut până acum 15 trofee. Triumful Simonei a început în 2013, an în care a obţinut şase titluri – la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia. În anul următor a obținut două titluri – la Doha şi Bucureşti și a jucat finala la Roland Garros. În 2015, a cucerit trofeele de la Shenzhen, Dubai și Indian Wells, în 2016 a câștigat la Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta și-a apărat titlul de la Madrid.

Simona Halep a mai disputat finale în 2010 și 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati și Beijing.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite