Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă de Karolina Pliskova

1 noiembrie 2019, 16:55

Karolina Pliskova a început excelent meciul, în timp ce Simona Halep a greșit mult.  Primul set s-a încheiat cu un neverosimil 6-0 pentru cehoaică, în doar 20 de minute de joc.

La pauză, Simona și-a chemat antrenorul pentru on court couching, iar sfaturile lui Darren Cahill au avut efect imediat, sportiva noastră începând setul doi cu break, după care a reușit, în ciuda unei duble greșeli, să-și facă serviciul și să conducă, 2-0, pentru prima dată în meci.

(w500) Simona Hal

Pliskova și-a făcut serviciul, apoi a reușit break-ul la zero, restabilind egalitatea. A urmat un nou break reușit de Simona, pentru 3-2, confirmat de această dată. Românca a reușit un nou ghem și s-a desprins la 5-2. Și-a făcut apoi serviciul, după un ghem extrem de disputat, cu multe egalități, și a câștigat primul set cu 6-2, pentru a trimite meciul în decisiv.

(w500) Simona Hal

Halep a început bine setul trei, cu break, pe care apoi l-a confirmat cu serviciul și s-a desprins, la fel ca în setul doi, la 2-0. Cehoaica și-a făcut serviciul, apoi, la fel ca în setul anterior, a restabilit egalitatea printr-un break la zero.

(w500) Simona Hal

Următorul ghem a fost unul extrem de disputat, cu lovituri frumoase de ambele părți, iar Pliskova și l-a adjudecat după mai multe egalități. A urmat un alt on court couching pentru româncă. Fără rezultat de această dată, cehoaica reușind un nou break la zero și desprinzându-se la 4-2 în decisiv. Și-a făcut perfect serviciul în ghemul următor, iar Simona a servit pentru a rămâne în meci.

Românca și-a făcut serviciul la zero, reușind apoi break-ul pentru a se apropia la 5-4. Pliskova  a câștigat însă următorul ghem și a încheiat meciul cu 6-4 în decisiv, calificându-se astfel în semifinale.

În acest meci, Simona Halep a avut un as şi 6 duble greşeli,  în timp ce Pliskova, supranumită „regina așilor” a reuşit doar 2 aşi şi a comis 5 duble greşeli. Românca a avut 15 lovituri direct câștigătare față de 28 jucătoarea din Cehia, în timp ce la erori neforţate situaţia a fost echilibrată:  31 a comis Pliskova, 30 Simona.

Pentru participarea la acest turneu, Simona Halep a primit  570.000 de dolari şi 500 de puncte WTA.

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au întâlnit pentru a 11-a oară în carieră, iar scorul întâlnirilor directe este acum 7-4 pentru jucătoarea noastră.

Karolina Pliskova a devenit cea de-a patra jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor, după Elina Svitolina, Ashley Barty și Belinda Bencic, în timp ce Simona Halep nu reușește să depășească faza grupelor, pentru a cincea oară. Fostul lider mondial a jucat finală împotriva Serenei Williams la prima participare la Turneul Campioanelor, în 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite