Simona Halep a primit trofeul pentru locul 1 mondial la final de an de la primul lider WTA din istorie, Chris Evert

26 octombrie 2018, 16:06

De la un lider mondial la altul, scrie WTA despre performanța Simonei Halep, prima jucătoare care obține trofeul cu numele lui Chris Evert. Lidera mondială a primit trofeul chiar de la legendara sportivă.

Chris Evert a devenit primul număr 1 WTA din istorie la  3 noiembrie 1975 și a ocupat poziția de lider mondial timp de 260 de săptămâni, fiind pe locul 4  în istoria WTA.

La finalul sezonului din 1975, în care a jucat 17 finale și a câștigat 15 titluri, ea a devenit prima jucătoare care a obținut distincția WTA numărul 1 mondial la final de sezon, notează WTA.

(w500) Teo Cercel

Americanca și-a încheiat cariera  în 1989 cu 157 titluri la simplu, între care  18 titluri de Grand Slam.

Chiar dacă nu participă la Turneul Campioanelor, unde se calificase de pe prima poziție, Simona Halep are certitudinea că  încheie anul 2018 pe locul 1 mondial. O performanță cu atât mai mare cu cât este pentru al doilea an consecutiv când încheie sezonul în poziția de lider mondial.

(w500) Chris Ever

„A fost o onoare să fiu prima jucătoare care ridică trofeul Chris Evert Locul 1 Mondial la Final de an”, a scris sportiva pe pagina de Facebook.

Simona Halep a devenit lider mondial în premieră în octombrie 2017, în semifinalele turneului de Beijing. Săptămâna aceasta,  Simona a urcat pe locul 10 în clasamentul all-time al jucătoarelor care au petrecut cele mai multe săptămâni pe locul 1.

Săptămâna trecută, la Singapore, Simona Halep a primit un alt trofeu, cel pentru  cea mai bună jucătoare a anului în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA). Simona a primit şi un premiu special, pentru singura jucătoare care s-a calificat la toate cele cinci ediţii ale Turneului Campioanelor de la Singapore. De anul viitor, WTA Finals va avea o altă gazdă.

(w500) Simona Hal

Românca nu a participat la Turneul Campioanelor din cauza durerilor de spate,  fiind recent diagnosticată cu hernie de disc.

Halep a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei. A câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, a mai câştigat turneele de la Shenzhen şi Montreal, și a jucat  finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati. În plus, Simona a ocupat aproape integral în 2018  prima poziţie mondială, cu o scurtă pauză după Australian Open, când Caroline Wozniacki a trecut pe locul 1 după ce a câștigat trofeul.

(w500) Simona Hal

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite