Simona Halep a primit suplimentul contaminat de la fizioterapeuta lui Mouratoglou, reiese din motivația suspendării. Jurnalistul TVR Daniel Chican explică în ce condiții sportiva s-ar întoarce „și mâine” pe teren

14 septembrie 2023, 18:10

Astăzi, Tribunalul Sport Resolutions a publicat motivarea deciziei de suspendare din tenis pentru 4 ani a sportivei Simona Halep, fost nr. 1 mondial WTA. Din documentul de 126 de pagini reiese că fizioterapeuta angajată de fostul antrenor al Simonei, Patrick Mouratoglou, Candice Gohier, i-a propus acesteia trei suplimente nutritive noi, unul dintre acestea dovedindu-se a fi contaminat cu Roxadustat. Mouratoglou ar fi comandat aceste produse, care i-a spus că sunt sigure.

Producătorul acestor suplimente, Schinoussa, are contract direct cu Academia Mouratoglou, este o firmă din Ontario și produsele sunt comercializate numai în Canada, a spus jurnalistul TVR Daniel Chican, la TVR Info.

Daniel Chican, jurnalist TVR: În Codul antidoping, este art. 10.7.1, care se referă la „ajutor substanțial în descoperirea sau stabilirea încălcărilor Codului”, în baza căruia Halep poate reveni curând pe teren, cu condiția să nu facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ea dacă se duce și colaborează cu Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), dacă admite că a fost credulă, că își adumă responsabilitatea acestei greșeli, din acel moment se poate declanșa această acțiune care o poate ajuta să-i fie redusă cu trei pătrimi pedeapsa, așa este prevăzut în acest articol.

Trei pătrimi din pedeapsa de 4 ani înseamnă un an de suspendare, care s-ar împlini pe 7 octombrie 2023.

Simona Halep a primit o suspendare din tenis de patru ani, în cazul de dopaj. Sportiva a declarat că se consideră nevinovată și a anunțat că va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite