Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roma, după ce s-a accidentat în primul set

Simona Halep a căzut în setul 1 al partidei
Simona Halep a căzut în setul 1 al partidei
21 mai 2017, 16:34

Simona Halep a pierdut cea de-a doua finală a acestui an, deși începutul meciului confirmase forma în care se afla până astăzi. În setul al doilea, la scorul de 5-2, jucătoarea română s-a împiedicat și și-a scrântit glezna dreaptă, acuzând apoi dureri la picior. Simona a continuat, dar a pierdut următoarele două ghemuri, reușind să încheie setul cu 6-4, după o discuție cu antrenorul Darren Cahill.

Halep a început setul secund cu un break, după ce medicul oficial al turneului i-a verificat glezna, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând. Halep a reușit să egaleze la 3-3, dar apoi a pierdut două ghemuri la rând. A salvat o minge de set la 3-5 și a recuperat din nou, restabilind egalitatea, 5-5. Svitolina a controlat finalul setului, câștigând cu 7-5.

În decisiv, Simona a acuzat mai clar problemele fizice, a fost lipsită de mobilitate și nu i-a mai reușit nimic, iar Svitolina a adunat punct după punct și s-a impus cu un categoric 6-1. A fost setul în care se vedea cum jucătoarea română nu se mai putea sprijini pe piciorul drept și nu mai alerga după mingile grele.

Pentru finala de la Roma, Simona Halep va primi un cec de 230.565 euro și 585 puncte WTA. Ea încheie astfel serie de zece victorii consecutive, grație cărora a obținut titlul la Madrid și a jucat finala la Roma. Halep rămâne cu cele 15 titluri câștigate până acum: șase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal și unu câștigat anul acesta, la Madrid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite