Simona Halep a pierdut finala Australian Open în fața danezei Caroline Wozniacki: 6 – 7, 6 – 3, 4 – 6. Un nou nr. 1 mondial

27 ianuarie 2018, 08:01

„Nu este ușor să vorbesc acum. În primul rând aș vrea să o felicit pe Caroline, a jucat minunat pe tot parcursul turneului. Felicitări și tatălui tău – tot ce a făcut pentru tine de când joci tenis e absolut fantastic și îți urez mult succes pe viitor”, a declarat Simona Halep pe terenul de la Melbourne, la ceremonia de premiere.

(w500) Simona Hal

„A fost un turneu foarte bun pentru mine. Nu am început foarte bine cu acea accidentare la gleznă, dar am vrut să dau tot ceea ce pot la fiecare meci. Am făcut asta și mă bucur că am putut ajunge din nou în finală la un Grand Slam. Sigur că sunt tristă că nu am putut câștiga astăzi, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Cu siguranță voi lupta, mai am mulți ani în față și sunt sigură că voi mai avea parte de o astfel de provocare”, a adăugat sportiva noastră.

„Aș vrea să mulțumesc echipei mele, fiecărui membru, e o muncă intensă în fiecare zi. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine de fiecare dată! De asemenea, mulțumesc familiei mele, celor care mă privesc acasă. E păcat că nu am reușit a treia oară, dar poate a patra oară va fi cu noroc”, a declarat Halep.

(w500) Echipa #Ha

Cronica partidei

La 4-1 pentru Wozniacki în primul set, Simona Halep a câștigat al doilea ghem consecutiv la zero. Wozniacki s-a desprins apoi la 5-2. A urmat un ghem câștigat de Simona și scorul este 5-3. Simona face break-ul și o mai desparte un ghem de Wozniacki. Cu doi ași reușiți, Simona revine și face 5-5! Wozniacki face ghem la zero și scorul devine 6-5. Simona a servit puternic, a luptat și este tie-break. La 4-1 pentru Wozniacki, Simona reușește un punct spectaculos și este 4-2. Cu un rever, Wozniacki face 5-2. După un alt punct câștigat, daneza face 7-6 în primul set.

În debutul celui de-al doilea set, Simona face un ghem foarte bun pe serviciu. Este 1-0 pentru jucătoarea noastră. Wozniacki și-a câștigat apoi serviciul: 1-1. A urmat cel mai lung ghem al meciului, un moment de inflexiune, în care Simona a jucat cu calm și a preluat conducerea: 2-1! După prima dublă greșeală, Wozniacki reușește însă să revină și este 2-2. Simona face ghemul și este 3-2. Jucătoarea noastră a cerut ajutorul fizioterapeutului.

(w500) Pauza medi

După pauza medicală a jucătoarei noastre, Wozniacki își adjudecă ghemul. Este 3-3. Cu un serviciu excelent, Halep face 4-3 în al doilea set. Domină jocul, își creează două șanse de break și se desprinde la 5-3! Sportiva noastră acuză dureri la coapsa stângă. Simona ia setul! Este 6-3!

(w500) Sumarul ce

După o pauză la vestiar, se intră în setul decisiv. Sunt 32 de grade la Melbourne și un nivel de umiditate ridicat! Wozniacki își face serviciul și își adjudecă primul ghem, apoi se desprinde la 0-2. În al treilea ghem, Simona a luptat vădit marcată de problemele fizice. Au fost 6 egaluri, iar arbitrii i-au dat dreptate Simonei după ce a cerut un challenge – a fost out la Wozniacki. Jucătoarea daneză a comis o dublă greșeală și Simona s-a apropiat la un ghem.

Wozniacki a câștigat următorul ghem și se desprinde la 3 – 1. Simona a reușit break-ul și se apropie din nou. Simona Halep – Caroline Wozniacki: 2 – 3 în decisiv.

Simona face un ghem foarte bun și egalează în decisiv: 3 – 3! Simona face apoi 4 – 3! Reacția ei după ce a reușit punctul:

(w500) 4- 3 în d

(w500) Darren Cah

Caroline Wozniaki a cerut time out medical după acest ghem. A reușit apoi să egaleze: 4 – 4. Se joacă de 2 ore și 40 de minute. Wozniacki se desprinde din nou și este 5 – 4 pentru ea. Simona servește. La 30-15 comite prima ei dublă greșeală.

După un nou schimb, Wozniacki are minge de meci și câștigă partida.

____________________________

Pentru Simona Halep (26 ani) a fost a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Simona nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

Acum a venit după o luptă considerată „epică” de presa sportivă internațională. Joi a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-3, 4-6, 9-7, după o partidă care a durat două ore şi 20 de minute.

Virale au devenit nu doar secvențe din meci, ci și reacțiile antrenorului Simonei. Darren Cahill a îndemnat-o să se concentreze la joc.

Mă simt bine. Sunt un pic obosită din cauza numeroaselor ore petrecute pe teren” a declarat vineri Simona Halep, citată de site-ul WTA, preluat de Agerpres.

Am spus în discursul de la Roland Garros şi iată sunt din nou într-o finală de Grand Slam. Dacă voi continua să muncesc la fel şi dacă sunt motivată să cresc de la o zi la alta, voi mai avea astfel de meciuri, de momente„, a adăugat ea. 

”M-am schimbat. Sunt mai bună decât la Roland Garros. La French Open, chiar dacă toată lumea a spus că nu am riscat, că nu am încercat să atac punctele, aceea a fost limita mea la acel moment. În opinia mea, am făcut tot ce am putut în acel meci, dar nu am reuşit mai mult din cauza părţii emoţionale şi poate din cauza jocului. (…) Cred că nu îmi mai e teamă că pierd, refuz să pierd. Refuz să cred că adversara poate fi mai bună decât mine la unele capitole pe teren. Din acest motiv am pus limita foarte sus la fiecare meci pe care îl joc„, a explicat Simona Halep.

În drumul către finală, Halep a salvat 3 mingi de meci în partida-maraton cu Lauren Davis din turul al treilea şi două în semifinala cu Angelique Kerber.

Cel mai lung meci din cariera Simonei Halep

Caroline Wozniacki a reuşit să salveze două mingi de meci în turul al doilea, contra croatei Jana Fett, revenind de la 1-5 în setul decisiv.

Daneza a mai jucat două finale de Grand Slam, la US Open (2009, 2014).

Wozniacki a declarat că a avut mai multe emoţii înainte de semifinala cu Elise Mertens decât înaintea finalei cu Simona Halep: ‘ Cred că e o poveste amuzantă, numărul 1 şi numărul 2 joacă una împotriva alteia pentru locul numărul 1 în clasament şi pentru primul lor Grand Slam. Cred că e grozav. Pentru aceste momente ne-am antrenat, pentru aceste momente ne-am pregătit în toată cariera noastră”.

Cum arată acum clasamentul WTA

(w500) Clasamentu

Câștigătoarea finalei obține 2.000 de puncte WTA. Finalista primește 1.300 de puncte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite