Simona Halep a învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova în turul doi al turneului de la Doha. Sportiva a purtat echipamentul noului sponsor

14 februarie 2018, 16:53

Simona Halep a avut nevoie doar de o oră și 11 minute pentru a trece de Ekaterina Makarova. Pentru Simona, calificată direct în turul al doilea al competiției din Qatar, a fost primul meci disputat după finala de la Australian Open, a treia de Grand Slam din carieră.

(w500) Simona Hal

Halep a început foarte bine meciul și s-a distanțat la 3-0,  apoi la 5-1, moment în care și-a  pierdut serviciul, iar Makarova s-a apropiat la 5-3.  Românca a fructificat a treia minge de set (6-3), după ce a salvat o minge de break.

Simona a dominat actul secund, după ce a salvat patru mingi de break în ghemul al doilea, și  l-a încheiat cu un categoric 6-0.

(w500) Simona Hal

Deşi a avut probleme la serviciu, punând în teren prima minge doar în 50 la sută din cazuri, Simona a avut procentaje bune la punctele obţinute cu ambele servicii (72%, respectiv 55%). Sportiva din România a reușit 4 ași, a făcut 3 duble greșeli, a avut 13 lovituri direct câștigătoare și a comis 14 erori neforțate.

Halep, care a evoluat pe terenul central la Doha, a fost susținută din tribune de un grup numeros de suporteri români.

(w500) Suporteri

Românca şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA. În turul următor  o întâlnește pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 15 WTA), care a trecut cu  6-4, 6-1 de japoneza Naomi Osaka. Halep are 5-3 cu baltica în confruntările directe, iar ultimele patru meciuri s-au încheiat cu victoria româncei, în minimum de seturi.

A fost primul meci în care Simona a evoluat în echipamentul noului sponsor.

(w500) Simona Hal

La turneul de la Doha evoluează miercuri alte trei românce – Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu. Mihaela Buzărnescu o întâlnește pe letona Jelena Ostapenko, Monica Niculescu pe slovaca Magdalena Rybarikova, iar Sorana Cîrstea pe belgianca Elise Mertens.

Irina Begu a fost eliminată marți,  în primul tur, de australianca Samantha Stosur 4-6, 2-6. Luni, în primul tur, Monica Niculescu, venită din calificări, a obţinut o victorie uriașă în faţa rusoaicei Maria Şarapova, beneficiara unui wild card la turneul din Qatar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite