Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în optimi la US Open și ratează șansa de a se întoarce în top 10

5 septembrie 2021, 23:06

Svitolina (26 ani, 5 WTA), a cincea favorită a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 16 minute de joc, notează Agerpres.

Simona Halep (29 ani, 13 WTA) a reuşit primul break al meciului şi a condus cu 2-1, dar Svitolina a câștigat imediat  contra serviciului, restabilind egalitatea.

La 3-3, sportiva noastră a avut două şanse de break, dar le-a irosit, ucraineanca şi-a făcut serviciul (4-3), iar apoi a reuşit un break în ghemul următor, încheind setul cu 6-3.

În actul secund, Svitolina a fost cea care a făcut primul break (2-1). De data aceasta,  Halep a revenit imediat şi a egalat (2-2), dar ucraineanca a făcut din nou diferenţa la 3-3, cu un break, impunându-se tot cu 6-3.

(w500) Simona Hal

Elina Svitolina a avut procentaje mai bune decât Halep la ambele servicii, încheind cu 16 winners şi 14 greşeli neprovocate, în timp ce Halep a avut 24 de winners şi 22 de erori neforţate.

Svitolina, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, are acum 6-5 în meciurile directe cu Halep. Ucraineanca  a câştigat precedenta confruntare, la Turneul Campioanelor din 2019, cu 7-5, 6-3, dar este prima dată când se impune în fața campioanei noastre la un turneu de Grand Slam. Simona o învinsese atât în 2017, în sferturi la Roland Garros, unde avea să joace finală,  cât și în 2019, în semifinale la Wimbledon, unde românca obținea trofeul.

Pentru accederea în optimi, Halep va primi un cec de 265.000 de dolari şi 240 de puncte WTA. Ratează însă șansa de a  reveni în top 10, de unde a ieșit în acest an după 7 ani de prezență neîntreruptă. Simona Halep, care a început turneul pe locul 13, a urcat în clasamentul live pe locul 11 și o victorie azi ar fi adus-o în clasamentul live pe locul 10, înaintea Petrei Kvitova, eliminată deja de la US Open.

(w500) Simona Hal

Accidentarea la picior suferită la turneul de la Roma a făcut-o pe Simona să rateze mai multe turnee, printre care Roland Garros și Wimbledon, unde era campioană an titre.

Românca  nu a participat la ediţia de anul trecut a turneului de la Flushing Meadows din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite