Simona Halep a fost desemnată jucătoarea lunii iulie în circuitul WTA, iar Patricia Țig a reușit lovitura lunii

6 august 2019, 09:26

Românca a învins-o în finala de la All England Club pe pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în doar 56 de minute de joc.

Simona Halep, aflată în acest moment pe locul 4 mondial, este desemnată pentru prima dată jucătoarea lunii, în acest an.

Halep este prima româncă din istorie care câștigă trofeul de la Wimbledon, după un meci pe care l-a numit „cel mai bun jucat vreodată”.

În sondajul WTA au mai fost nominalizate Serena Williams, letona Anastasija Sevastova, câştigătoarea turneului de la Jurmala și elveţianca Jil Teichmann, care a triumfat în finala turneului de la Palermo.

În lunile precedente, au primit titlul de „sportiva lunii”:  Naomi Osaka – ianuarie, Belinda Bencic – februarie,  Ashleigh – martie,  Petra Kvitova – aprilie,  Kiki Bertens – mai, Ashleigh Barty – iunie.

Patricia Maria Țig a reușit, la rândul eu, „lovitura lunii iulie în sondajul WTA. Țig a obținut  cele mai multe voturi din partea internauţilor pentru o lovitură în cros pe linie cu forehand-ul în semifinala de la BRD Bucharest Open cu germanca Laura Siegemund, la scorul de 6-2, 2-1 şi avantaj pentru adversară.

(w500) Patricia Å

În drumul spre semifinale, românca a trecut spectaculos de numărul 11 mondial, letona Anastasija Sevastova.

Patricia Țig a fost învinsă în finală de kazaha Elena Rîbakina. Sportiva a lipsit aproape doi ani din circuitul profesionist după o accidentare şi după ce a născut o fetiţă și ieșise în afara clasamentului, iar în urma succesului de la București a urcat 9735 de locuri.

Pe locurile următoare în clasamentul WTA s-au clasat Irina Bara, la turneul de la Jurmala,  Anastasija Sevastova, Jurmala,  Kiki Bertens, Palermo și Katarzyna Kawa, Jurmala. iar în lunie precedente, lovitura lunii a fost reușită de: Hsieh Su-wei – ianuarie,  Simona Halep – februarie,  Kirsten Flipkens – martie,  Iga Swiatek – aprilie, Simona Halep – mai,  Caroline Wozniacki – iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite