Simona Halep a ajuns la 90 de victorii în turneele de Mare Șlem. Românca o întâlnește în turul trei la Australian Open pe Yulia Putintseva

23 ianuarie 2020, 17:35

Simona Halep a disputat până acum 126 de meciuri pe tablourile principale ale turneelor de Mare Șlem. A câștigat 90 de partide și a pierdut 36. Sportiva a  debutat la turneele de Grand Slam  în 2010, atunci când a ajuns pe tablourile principale de la Roland Garros și US Open.

Românca a obținut performanțe la toate cele patru turnee de Mare Șlem, cele mai importante fiind titlurile de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, precum și finalele disputate la Australian Open 2018,  Roland Garros 2014 și 2017. Cel mai slab parcurs l-a avut la US Open, unde cel mai bun rezultat este, până acum,  accederea în semifinale în 2015.

În turul al treilea de la Australian Open 2020, Simona Halep se va duela cu Yulia Putintseva din Kazahstan, jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până acum.

Putintseva este cunoscută pentru firea ei tumultoasă, care a ieșit la iveală și într-o pauză a meciului pierdut cu franțuzoaica Alize Cornet: jucătoarea şi-a certat atunci antrenorul pentru că acesta nu a aplaudat.

„Ştiu ca luptă din răsputeri. Este foarte gălăgioasă pe teren. Am văzut câteva meciuri ale ei. Este o fată foarte drăguţă”, a declarat Simona Halep, înaintea meciului pe care îl va disputa cu jucătoarea kazahă.

Putintseva a trecut joi de o jucătoare mai bine clasată, Danielle Collins, care a disputat recent semifinale la Adelaide. Sportiva din Kazahstan s-a impus după două ore și 36 de minute, scor 6-4, 2-6, 7-5.

În primul tur de la Australian Open, Putintseva a învins-o în două seturi pe Su-Wei Hsieh (38 WTA), scor 6-1, 6-3.

În prezent pe locul 38 în ierarhia mondială, Yulia Putintseva a avut cea mai bună clasare în februarie 2017, locul 27. Are în palmares un singur titlu WTA,  la Nurnberg.

Cele mai bune rezultate la turneele de Mare Șlem le-a înregistrat la Roland Garros, unde a ajuns până în sferturile de finală, la edițiile din 2016 și 2018.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite