Simona Halep, victorie cu emoții la Praga, în primul meci oficial disputat în ultimele cinci luni. Victorie la dublu pentru Monica Niculescu și Raluca Olaru

11 august 2020, 17:27

Simona Halep a câștigat fără probleme primul set, cu 6-1, în 34 de minute. În prima manșă, adversara sa nu și-a făcut deloc serviciul, singurul game câștigat fiind un break la scorul de 2-0 pentru româncă.

(w500) Simona Hal

Setul doi a început cu două break-uri, după care slovena și-a făcut serviciul pentru prima dată în meci și tot pentru prima dată a preluat conducerea cu 2-1. Simona face apoi un game de serviciu mai slab și Herzog reușește din nou break-ul, apoi își face serviciul și se distanțează la 4-1. Slovena joacă tot mai bine și reușește un alt break, într-un game cu mai multe egalități. Servește apoi pentru set, pe care și-l adjudecă în oglindă, 6-1, trimițând meciul în decisiv.

(w500) Simona Hal

Românca a început cu dreptul setul trei, și-a câștigat game-ul pe serviciu, întrerupând seria câștigătoare a adversarei. Slovena își face apoi serviciul, deși Simona a avut mai multe mingi de break. Campioana de la Wimbledon și-a făcut apoi serviciul, nu fără dificultate, pentru a prelua conducerea, 2-1. Halep reușește apoi să facă break în decisiv și se distanțează la 3-1.

Pierde însă avantajul și Polona reușește să egaleze la 3. Simona își face apoi serviciul și preia din nou conducerea, 4-3, după care reușește un nou break, 5-3. Halep a servit pentru meci, însă slovena a făcut break și s-a apropiat la 5-4.

Hercog a egalat la 5, ducând meciul în prelungiri. Simona și-a făcut serviciul, iar Slovena a reușit să trimită meciul în tiebreak, după ce românca a ratat nu mai puțin de  șase mingi de meci.

Simona Halep s-a impus în tiebreak la 3, adjudecându-și astfel primul meci disputat după o pauză de 5 luni.

(w500) Simona Hal

În acest meci, Simona Halep a reușit un as și a comis 8 duble greșeli, față de 1-4 adversara sa, a reușit 29 de lovituri direct câștigătoare, dar a comis și 39 de greșeli neforțate (29/42 Hercog).

(w500) Statistica

Simona Halep va juca în optimi contra cehoaicei Barbora Krejcikova (24 ani, 118 WTA), care a dispus cu 6-4, 6-3, marţi, de o altă jucătoare din România, Patricia Ţig (26 ani, 86 WTA), într-o oră şi 47 de minute.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.150 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a fost finala câştigată la Dubai pe 22 februarie, 3-6, 6-3, 7-6 (5) cu kazaha Elena Rîbakina.

(w500) Simona Hal

Monica Niculescu şi Raluca Olaru, favoritele numărul patru la dublu, s-au calificat în sferturile de finală, după 1-6, 6-3, 12-10 cu perechea Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Elixane Lechemia (Franţa).

Niculescu şi Olaru şi-au asigurat un cec de 1.980 dolari şi 60 puncte WTA la dublu, iar în faza următoare vor înfrunta câştigătoarele din meciul Ana Bogdan/Patricia Ţig şi Lidia Morozova (Belarus)/Iana Sizikova (Rusia).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite