Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan s-au calificat în turul al doilea al Turneului de Grand Șlem Australian Open

16 ianuarie 2018, 12:10

Halep (26 ani), care anul trecut nu a reuşit să treacă de primul tur la cel dintâi turneu de Mare Şlem al anului, a obţinut victoria după o oră şi 51 de minute de joc în faţa unei adversare de 17 ani, care ocupă locul 193 în clasamentul mondial. 

Primul set a fost complicat pentru Halep, care a reuşit să se impună abia in tiebreak. Românca a câştigat primul ghem, pe serviciul adversarei, dar apoi a pierdut trei la rând. Aiava s-a desprins apoi la 5-2, moment în care a cerut intervenţia medicului. Pauza a fost de bun augur pentru Halep, care şi-a revenit şi a recuperat terenul pierdut, restabilind egalitatea, 5-5. Cele două au ajuns apoi în tiebreak, unde Aiava a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Halep a făcut patru puncte la rând şi a prelat controlul, câştigând cu 7-5. 

Halep a început cu dreptul şi setul al doilea, a luat primul ghem, dar în ghemul al doilea, la 30-30, a alunecat şi s-a accidentat la gleznă. După ce a primit îngrijiri, liderul mondial a putut continua, a făcut break, iar apoi şi l-a consolidat (3-0). Simona a jucat în continuare exact, fără să forţeze, a profitat la maximum de erorile adversarei şi a încheiat setul cu 6-1. 

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Sorana Cîrstea a început bine meciul cu Zarina Dias, a condus cu 2-0, dar a fost egalată, 2-2, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-4 pentru Sorana, însă Dias a luat ultimele trei ghemuri ale setului şi s-a impus cu 7-5. 

În actul secund, Cîrstea a rupt echilibrul la 3-3, când a reuşit două ghemuri la rând (5-3), şi-a pierdut serviciul, dar a câştigat setul cu 6-4, graţie unui break. 

Sorana Cîrstea a dominat setul decisiv, în care a avut 4-1, 5-2 şi a încheiat conturile, cu 6-3, la a şaptea minge de meci, salvând în ultimul ghem şi două mingi de break. 

Românca şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe cehoaica Lucie Safarova.

 

Ana Bogdan (25 ani, 104 WTA) a izbutit una dintre cele mai mari victorii din carieră, egalându-şi cea mai bună performanţă a sa la un Mare Şlem, după ce ajunsese în turul secund la US Open în 2016. 

În primul set, Mladenovic a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Ana Bogdan a egalat şi apoi a reuşit un break, preluând controlul jocului. Franţuzoaica a făcut break şi a egalat, 3-3, dar şi-a pierdut serviciul, iar apoi românca s-a desprins la 5-3, după ce a salvat patru mingi de break. Ana s-a impus în primul set cu 6-3, încheind cu un ghem câştigat contra-serviciu. 

Mladenovic a început cu break actul secund, dar Ana Bogdan a câştigat patru ghemuri la rând, a făcut 5-3 după o nouă minge de break salvată, iar a pus capăt meciului cu 6-2. 

Românca s-a impus în faţa Kristinei Mladenovic (24 ani) după o oră şi 25 de minute. În singura confruntare la nivel de senioare, în 2015, în primul tur la Moscova, Mladenovic s-a impus cu 7-6 (4), 6-3. 

Interesant este că Ana Bogdan a mai învins-o pe Mladenovic la Australian Open, în 2009, la nivel de junioare, în sferturile de finală, cu 6-4, 6-2.  

Ana Bogdan şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, făcând un pas spre top 100. Următoarea sa adversară va fi kazaha Iulia Putinţeva sau britanica Heather Watson.

Bogdan este a patra reprezentantă a României calificată în turul al doilea la Australian Open, după Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite