Simona Halep, după ce s-a calificat cu emoții în optimi la Miami: A fost un meci dificil, Polona Hercog a jucat incredibil!

25 martie 2019, 15:14

Această victorie înseamnă mult, faptul că am stat în meci şi am alergat ca o nebună timp de trei ore mă face fericită şi îmi dă încredere, a declarat Simona la fianlul meciului.

Potrivit lui Halep, slovena Polona Hercog a jucat ”incredibil” în meciul de duminică, din runda a treia a turneului WTA de la Miami: „Nu a fost deloc uşor. Cred că nivelul a fost foarte, foarte înalt. Hercog a jucat incredibil. Dacă va continua să joace aşa poate fi uşor în top 20. Cred că amândouă am făcut un meci mare. Sunt foarte fericită că am putut câştiga în cele din urmă. Am depus mult efort.”

„Primele două seturi au fost dificile pentru că Hercog a servit foarte, foarte puternic. A lovit bine şi pe forehand şi backhand, cu slice, a fost foarte greu să fac puncte. Nu a greşit şi a fost greu pentru mine. A fost un meci de nivel foarte, foarte înalt”, a mai spus românca.

Halep,  a doua favorită a competiţiei, a câştigat după două ore şi 50 de minute și aceasta a fost victoria cu numărul 100 în trei seturi din cariera sa.

Prima confruntare cu Polona Hercog nu a început bine pentru Halep. În primul set, jucătoarea din Slovenia a condus cu 3-2 și Simona a fost nevoita să apeleze la fizioterapeut din cauza problemelor  la genunchiul stâng. Numărul 93 mondial și-a păstrat avantajul de un break și Halep a cerut sfatul noului antrenor, Daniel Dobre. După on court couching, românca a reușit un break și a egalat la 4, dar Herzog nu a renuntat și a reușit re-breakul pentru a închide primul set cu 7-5.

În actul secund, s-a mers cap la cap cu serviciul până la 4-3, după care Halep a reuşit un break. Românca a servit pentru câştigarea setului, dar Hercog a reuşit break-ul şi a egalat, 5-5. Setul a ajuns în tiebreak, unde Simona s-a impus categoric, cu 7-1.

Hercog a câştigat primul ghem din setul decisiv, Halep a egalat după ce a salvat în prealabil o minge de 0-2, iar apoi a reuşit un break şi s-a desprins la 3-1. Hercog a luat un ghem la zero (3-2), dar Halep a servit şi ea bine, reuşind un ghem la zero.  Românca a forţat apoi şi scorul a devenit 5-2.  Simona a încheiat cu un nou ghem la zero.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Venus Williams (38 ani, 43 WTA), care a trecut în turul anterior de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1.

Halep şi Venus sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3, dar românca le-a câştigat pe ultimele trei, fără a ceda mai mult de cinci ghemuri. Ultimul duel a fost la Australian Open, în turul al treilea, încheiat cu 6-2, 6-3 pentru Halep.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite