Simona Halep, aclamată pe Arena Națională: Sunt foarte mândră că sunt româncă. Bucuria este mai mare decât pe terenul central de la Paris

11 iunie 2018, 10:57

ACTUALIZARE Simona Halep pe Arena Națională: „Vă mulțumesc foarte mult că ați venit în această seară aici. Am vrut special să vin să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Astăzi am ajuns în țară și bucuria este mult mai mare, chiar mai mare decât pe terenul central de la Paris. Vă mulțumesc foarte mult!”

„Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva”, a mărturisit Simona Halep pe Arena Națională.

Sunt foarte mândră că sunt româncă, așa cum o spun mereu. Aceste performanțe au venit și sunt 100% din țara noastră. Mereu m-am antrenat aici, am crescut aici și mereu am crezut, chiar dacă provin dintr-o țară mai micuță, se poate face o performanță mare, a adăugat ea.

Peste tot unde merg în lume am parte de dvs., de un public numeros, care este și călduros pe deasupra. La Paris a fost o atmosferă incredibilă și toți cei de după meci mi-au spus că nu s-a mai întâmplat în istoria turneului să se cânte Imnul unei țări, să se rostească și cuvintele. De aceea vreau să vă mulțumesc din nou. Ați făcut ceva minunat, a mai spus Simona în aplauzele miilor de spectatori care îi scandau numele.

„Bineînțeles că acest drum a fost foarte lung, cum bine știm cu toții, de 20 de ani am început să joc tenis și am avut foarte mulți oameni alături de mine. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei mele care m-a ajutat și m-a susținut în fiecare zi. Știm bine că nu avem un sistem foarte dezvoltat în sport, dar vreau să mulțumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit până acum și vreau să cred că o să mai avem mulți campioni. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generații de campioni și, de ce nu, și în alte sporturi, sper să avem cât mai multă încredere în noi ca oameni și să credem totuși 100% că avem forță să facem orice ne dorim. Dar trebuie să visăm întâi. Vă mulțumesc foarte mult!”, a încheiat Simona Halep.

Mesajul sportivei a fost precedat de un scurt discurs al primarului general al Capitalei. Gabriela Firea a fost huiduită de spectatorii de pe Arena Națională.

Două momente inedite i-au fost dedicate Simonei de artiștii Monica Anghel și Marcel Pavel.

Tatăl Simonei, Stere Halep, a pășit și el extrem de emoționat pe scenă.

ACTUALIZARE Simona Halep a sosit pe Arena Națională puțin după ora 20.00. A fost primită în uralele a aproximativ 20 de mii de fani!

___________________________

Simona Halep s-a îmbarcat la prânz, la Paris, într-o aeronavă Tarom cu destinaţia Bucureşti. Un cameraman al Televiziunii Române a însoţit-o pe Simona în avion.

Înainte ca aeronava să decoleze de pe aeroportul Charles de Gaulle, comandantul i-a oferit Simonei Halep un buchet de flori, iar stewardesele mai multe cadouri.

Avionul care a adus-o în țară a aterizat la Otopeni înainte de 16.30.

Pompierii i-au oferit Simonei salutul tunurilor cu apă.

Numărul 1 mondial a prelungit suspansul, dar a coborât din avion cu zâmbetul de buze, fericită că e acasă cu trofeul mult visat. Pe pistă, și-a îmbrățișat mai întâi tatăl.

Înainte să păşească pe covorul roşu, un angajat de la aeroport a uitat de protocoale și s-a grabit să îşi facă un selfie cu cea mai titrată sportivă a momentului.

La salonul oficial, Simona Halep a primit îmbrăţişări şi flori. După ce a semnat în Cartea de onoare, a răspuns întrebărilor zecilor de jurnalişti.

Simona Halep a câştigat trofeul la Roland Garos la 10 ani după ce a obținut titlul la junioare și la 40 de ani distanţă de momentul în care Virginia Ruzici învingea și ea pe zgura pariziană.

Pentru Simona, la Paris, cel mai impresionant moment a fost Imnul României răsunand în arena Philippe Chatrier.

Simona Halep a fost aşteptată la aeroport de oficiali şi suporteri.

La plecarea din aeroport, Simona a fost oprită de poliţiştii de la Rutieră. Nu pentru că noua maşina ar fi zburat pe şosea, ci pentru că agenţii au vrut şi ei să o felicite.

De 32 de săptămâni, Simona Halep este numărul 1 mondial si vrea să mai rămână mult timp acolo. Momentan nu se gândeşte la familie şi copii, vrea să joace tenis.

Statul român nu o va recompensa pentru performanţa obţinută, pentru că un titlu de Grand Slam nu este premiat la noi.

ACTUALIZARE. „Mă bucur mult că văd atâţia oameni alături de mine, este un trofeu deosebit, care înseamnă mult pentru mine. Tot ce a fost greu se uită când ai parte de un asemenea succes. Le multumesc celor care au pus câte o cărămidă la acest succes de când am început tenisul până acum. Cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulţi suporteri la meciuri şi vă mulţumesc pentru asta. Să ne bucurăm împreună de această realizare! Acest trofeu este şi al României”, a declarat Simona Halep la sosirea în ţară.

“Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă, am dormit doar trei ore. Nu am simţit ceva extraordinar în acea zi (…), însă azi dimineaţă am început să simt bucuria pentru realizarea acestui vis. (…) Mă simt împlinită profesional, numărul 1 şi Grand Slam, trofee de Mandatory, deci sunt destul de bine, însă cariera mea nu se opreşte aici. Merg înainte şi o să îndrăznesc să visez la mai multe titluri de acest gen. Trebuie să crezi în tine şi să nu cedezi. (…) Am avut trei mari încercări în trecut, trei finale pe care le-am pierdut. Am fost aproape, însă nu am cedat şi am crezut cu disperare că se poate într-o zi”, a mai spus Simona.

ACTUALIZARE. La urcarea în avion, Simona Halep a primit un buchet de flori din partea echipajului TAROM. Căpitanul aeronavei a felicitat-o pentru performanţa primul titlu de Grand Slam şi a făcut o poză cu campioana de la Roland Garros. Imaginile au fost surprinse de cameramanul TVR Relu Calotă.

__________________________________________________

Primăria Capitalei organizează o ceremonie în onoarea sa. Evenimentul va avea loc la Arena Naţională,  de la ora 20.00, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenta românilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.  Intrarea va fi liberă.

Simona Halep a izbutit, după a patra finală jucătă, să câștige primul Grand Slam al carierei. În urma acestui succes, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Campioana de la Roland Garros, Simona Halep, a început săptămâna cu numărul 32 pe locul I WTA, cu 7.970 de puncte, în clasamentul dat publicităţii luni. Ea are un avans de 1.226 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, clasată pe locul 2. Finalista Roland Garros, americanca Sloane Stephens a urcat de pe locul 10 pe locul 4, cel mai bun din carieră, cu 5.463 de puncte. Fosta campioană, letona Jelena Ostapenko, a ieşit din Top 10, după ce a fost eliminată în turul I la ediţia recent încheiată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite