Simbol prezidențial fals, la întâlnirea președintelui Trump cu studenții. Presa americană susține că imaginea ar face trimitere la simboluri rusești

Președintele american le-a vorbit studenților din Washington. Sigla prezidențială care a apărut pe ecranul uriaș de pe scenă, o dată cu liderul de la Casa Albă, a fost departe de original. Nimeni nu știe cum a fost posibil, cert este că simbolul fals a stârnit imaginația tuturor.

26 Iulie 2019, 14:29 (actualizat 26 Iulie 2019, 14:50) |
$article.media.images[0].description
Simbol prezidențial fals"

De regulă, de câte ori vorbește președintele, în spatele său se află fie un steag american, fie un panou, fie o proiecție, cum e cazul de față, cu simbolul președinției americane.

Deși președintele le-a vorbit tinerilor de la organizația Turning Point acum câteva zile, nimeni nu a observat că imaginea nu ar fi cea corectă, până ce ziariștii de la Washington Post au publicat un articol pe această temă.

(w500) Simbol pre

În centrul siglei ar fi trebuit să fie un vultur cu un singur cap, înlocuit unul cu doua capete, simbol al armatei ruse. În locul unui mănunchi de săgeți, pasărea din sigiliu ar ține un set de crose de golf, una dintre pasiunile președintelui. Până și textul de deasupra siglei a fost înlocuit: în locul latinescului E Pluribus Unum ("Din multe, unul"), apare ceva scris în spaniolă.

Persoana responsabilă pentru această apariție în public la Turning Point, una dintre cele mai conservatoare organizații studențești din SUA, a fost destituită. Ulterior, a declarat că a fost o greșeală regretabilă, făcută în urma unei documentări superficiale.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI