Siguranța rutieră. În ultimii trei ani a crescut alarmant numărul deceselor provocate de accidente rutiere în mediul rural

Lipsa trotuarelor, a trecerilor de pietoni și iluminatul slab sau chiar inexistent au consecințe mortale în satele din România, pe unde trec șosele aglomerate. Cel mai nou studiu în domeniul siguranței rutiere arată că a crescut alarmant numărul accidentelor grave din sate și comune. Soluția salvatoare de vieți ar fi construirea de autostrăzi.

21 Octombrie 2018, 10:54 |
Lipsuri mortale pe drumurile de la țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un accident mortal care a avut loc în această vară în localitatea Cernătești din Buzău arată cât de mare este pericolul în satele și comunele de la noi din țară, unde nu există trotuare. Doi oameni care mergeau pe carosabil spre casă au murit după ce au fost loviți din spate de o mașină care tracta o rulotă. Satenii se plâng de lipsa infrastructurii elementare.

Un studiu al Institutului de cercetare a criminalității a arătat că în mediul rural principalele probleme privind circulația pe drumurile publice sunt lipsa trotuarelor, a trecerilor de pietoni și iluminatul ineficient.

O soluție pentru scăderea numărului de accidente ar fi reducerea traficului rutier prin localități, cu ajutorul autostrăzilor.

Buletinul siguranței rutiere pe 2017, publicat azi, arată că în ultimii trei ani a crescut alarmant numărul deceselor provocate de accidente rutiere în mediul rural.

Un calcul făcut pe baza noilor statistici arată că anul tecut au avut loc zilnic câte 9 accidente grave pe drumurile din sate și comune.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI