Siguranța rutieră. În ultimii trei ani a crescut alarmant numărul deceselor provocate de accidente rutiere în mediul rural

21 octombrie 2018, 10:54

Un accident mortal care a avut loc în această vară în localitatea Cernătești din Buzău arată cât de mare este pericolul în satele și comunele de la noi din țară, unde nu există trotuare. Doi oameni care mergeau pe carosabil spre casă au murit după ce au fost loviți din spate de o mașină care tracta o rulotă. Satenii se plâng de lipsa infrastructurii elementare.

Un studiu al Institutului de cercetare a criminalității a arătat că în mediul rural principalele probleme privind circulația pe drumurile publice sunt lipsa trotuarelor, a trecerilor de pietoni și iluminatul ineficient.

O soluție pentru scăderea numărului de accidente ar fi reducerea traficului rutier prin localități, cu ajutorul autostrăzilor.

Buletinul siguranței rutiere pe 2017, publicat azi, arată că în ultimii trei ani a crescut alarmant numărul deceselor provocate de accidente rutiere în mediul rural.

Un calcul făcut pe baza noilor statistici arată că anul tecut au avut loc zilnic câte 9 accidente grave pe drumurile din sate și comune.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite