Siguranța, prioritate zero la deschiderea anului școlar. Pregătiri intense în unitățile de învățământ din toată țara. Festivitățile de deschidere pot dura cel mult 90 de minute

În școli au început pregătirile finale înaintea deschiderii anului școlar. Dacă în alți ani accentul se punea pe zugrăvit și schimbatul mobilierului, acum în prim plan sunt măsurile de siguranţă anti-COVID, dar și asigurarea sprijinului psihologic pentru copii după un an de cursuri online. Însă chiar și așa, emoțiile rămân neschimbate pentru cei care vor auzi pentru prima dată clopoțelul.

30 August 2021, 19:37 (actualizat 30 August 2021, 19:52) |

În comunele din Buzău, începerea noului an de învățământ, cu prezență fizică în clase, este o provocare pentru cadrele didactice.

La Căpăţâneşti, în comuna Mărăcineni, directorul școlii are în responsabilitate 650 de elevi, de la grădiniță până la clasa a VIII-a. Principala preocupare va fi siguranța elevilor la cursuri.

În plus, pentru acest an școlar, elevii din Căpăţâneşti vor avea la dispoziție o sală de sport care întrunește toate standardele de confort și siguranță.

Grădinițele se apropie și ele de final cu pregătirile.

Și în Bistrița, la Colegiul Național "Andrei Mureșanu", se pun la punct ultimele detalii în așteptarea celor 1.700 de elevi care vor trece pragul școlii.

Copiii au nevoie nu doar de siguranță fizică, ci și emoțională, iar cei mai vulnerabili sunt elevii la început de drum. Pentru aceștia, la Cluj, psihologi, ilustratori, graficieni și editori au lucrat intens la o carte plină de sfaturi pentru cei mici și cei mari.

În ceea ce privește organizarea festivităților de deschidere a anului școlar, autoritățile au anunțat că, anul acesta, ceremoniile pot dura cel mult 90 de minute.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI