Siegfried Mureșan: Să aplicăm principiul conform căruia orice facem pentru Ucraina să facem și pentru Republica Moldova

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan
2 februarie 2023, 12:25

Am văzut cu toții anul acesta că putem să trăim în siguranță și stabilitate în interiorul granițelor Uniunii Europene doar dacă suntem înconjurați în vecinătatea estică de țări care sunt în siguranță, stabile, în care este pace. De aceea vă spun astăzi că lupta pe care oamenii din Ucraina o duc este de asemenea lupta noastră. Sprijinirea Ucrainei este lucrul corect de făcut. Este, de asemenea, în interesul fundamental al Uniunii Europene să sprijine Ucraina, a spus Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European.

Vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European a arătat că UE trebuie să ducă Ucraina mai aproape de proiectele europene, deaorece integrarea în Piața Unică va ajuta Ucraina, dar va ajuta și UE.

Am făcut multe anul acesta și cred că putem să fim mândri de ceea ce am făcut în ceea ce privește sancțiunile și în ceea ce privește sprijinul financiar. Cele 18 miliarde de euro propuse de Comisia Europeană vor ajuta statul ucrainean să funcționeze anul acesta, să plătească salariile și pensiile, să permită spitalelor și școlilor să funcționeze. Domnule comisar Hahn, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră personală în a face acest lucru posibil. Am făcut multe, dar mai sunt multe de făcut. Nu avem nevoie de scuze pentru ceea ce nu poate fi făcut, ci avem nevoie de argumente și soluții cu privire la ceea ce poate fi făcut. Mai mult, din punct de vedere al sancțiunilor, sprijin financiar atât cât este nevoie și să ne asigurăm că, încă înainte ca aderarea la Uniunea Europeană să fie posibilă, aducem Ucraina mai aproape de proiectele europene. Integrarea în Piața Unică va ajuta Ucraina și ne va ajuta și pe noi. a spus Siegfried Mureșan.

În final, el a subliniat că trebuie să se aplice principiul conform căruia orice facem pentru Ucraina, trebuie să facem și pentru Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite