Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Draga Olteanu Matei a fost depus la cinematograful 'Dacia Mon Amour' din Piatra Neamț. Marea artistă va fi înmormântată duminică

Draga Olteanu Matei s-a întors pentru totdeauna acasă, la Piatra Neamţ, orașul pe care l-a îndrăgit atât de mult şi unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al marii actriţe a ajuns joi după-amiază de la Iaşi. Sicriul a fost depus la Cinematograful 'Mon Amour'. Acesta a fost unul dintre locurile sale îndrăgite din Piatra Neamţ. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la Draga Olteanu Matei.

19 Noiembrie 2020, 20:43 Știrile TVR |
Draga Olteanu Matei, acasă pentru ultima oară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La orele amiezii, cortegiul cu trupul marii actrițe a părăsit curtea spitalului Sfântul Spiridon din Iași în aplauzele trecătorilor și a pornit către Piatra Neamț, locul de suflet unde Draga Olteanu Matei s-a mutat acum 14 ani. Acolo, sicriul a fost depus pe un catafalc amplasat pe scena Cinematografului „Mon Amour".

Cei care au cunoscut-o și au îndrăgit-o pe Draga Olteanu Matei au venit să își ia rămas bun.

În ultimii ani după ce s-a retras din viața publică, marea actriță a locuit la pensiunea unei prietene din Piatra Neamț. Era îndrăgostită de oraș, dar și de oamenii locului.

Draga Olteanu a iubit foarte mult Piatra Neamț. La începutul anilor '90 a înființat aici primul teatru privat din România cu actori amatori. A ales și să fie înmormântată aici, unde a fost mai bine de 40 de ani căsătorită cu doctorul Ion Matei. Au avut o relație specială și de aceea a ales ca Piatra Neamț să fie locul în care vor fi împreună pentru totdeauna.

Regretata artistă vă fi înmormântată duminică, la Cimitirul "Eternitatea" din Piatra Neamţ.

Draga Olteanu Matei a acordat ultimul interviu în vară, colegei noastre Irina Păcurariu, pentru "Rețeaua de idoli". A fost difuzat în octombrie, înainte că Draga Olteanu Matei să împlinească 87 de ani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI