Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus întâi la Castelul Peleș, pe 13 decembrie, apoi la Palatul Regal

La Palatul Regal va fi depus sicriul cu trupul ultimului suveran al României. Pe ultimul drum, Regele Mihai va trece şi pe la Castelul Peleş, probabil cea mai cunoscută dintre ctitoriile regilor României. Corespondenții TVR Laura Fronoiu și Mihai Constantin ne dau mai multe informaţii.

05 Decembrie 2017, 19:23 (actualizat 05 Decembrie 2017, 20:35) |
Trupul Regelui va fi depus la Castelul Peleș
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De mâine, toți cei care vor să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai pot veni la Palatul Regal, să aprindă lumânări și să lase flori, tot aici va fi deschisă și o carte de condoleanțe, care va rămâne la dispoziția publicului timp de 40 de zile, a transmis Laura Fronoiu, de la Palatul Regal.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus în Sala Tronului a Palatului Regal, iar cei care vor să vină să se reculeagă la catafalc trebuie să respecte câteva reguli simple, stabilite de Casa Regală: să vină îmbrăcați în culori închise și fără genți voluminoase, să nu fotografieze și să nu filmeze, să nu vină însoțiți de copii mai mici de șapte ani, iar florile nu pot fi depuse direct la catafalc și vor fi lăsate în curtea interioară a Palatului Regal sau în fața porților, pe trotuar, acolo unde, de altfel, cei care l-au admirat pe Regele Mihai au început deja să vină și să aprindă lumânări.

Pe ultimul drum, Regele Mihai va trece şi pe la Castelul Peleş, probabil cea mai cunoscută dintre ctitoriile regilor României. Castelul, care este muzeu, a revenit în proprietatea Regelui. Este construit de primul Rege al României, Carol I, şi a fost mereu un simbol al regalităţii, chiar şi atunci când monarhia era hulită.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus la Castelul Peleș cel mai probabil peste 8 zile, pe 13 decembrie, și vreme de o jumătate de zi aici vor veni să își aducă un ultim omagiu oficialitățile țării, a transmis Mihai Constantin. Cartea de condoleanțe va fi deschisă încă de mâine, când Muzeul Național Peleș are program normal.

Drapelul național arborat pe cel mai înalt turn al castelului de la Sinaia a fost coborât în bernă.

La Castelul Peleș s-a născut Regele Mihai, la 25 octombrie 1921. În acest castel, în 1914 murea primul rege al României. Iar în Holul de Onoare al castelului va fi adus trupul neînsuflețit al MS Regele Mihai.

Și la Palatul Elisabeta va fi deschisă o carte de condoleanţe, începând de mâine. Aici a fost locul unde a stat de fiecare dată Regele Mihai, atunci când a venit în România. Diana Dumitraşcu este la Palatul Elisabeta.

Principesa Margareta și Principele Radu au plecat în Elveția, pentru a face toate formalitățile legate de aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai. Sicriul va fi dus la Castelul Peleș pentru o zi, pentru alte două zile la Palatul Regal din București, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI