Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai rămâne luni și marți la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

11 decembrie 2017, 14:09

Ceremoniile religioase de la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne a fost oficiată de un sobor de opt preoți în frunte cu Înalt Presfinția Sa Mitropolitul Iosif și Părintele Adrian Diaconu. Au fost slujbe în limba greacă, în limba franceză și în limba română și s-au desfășurat în prezența principeselor Sofia și Elena, două dintre fiicele Regelui Mihai, a transmis Camelia Ciski.

Biserica ortodoxă greacă din Lausanne a avut o mare însemnătate  în viața Familiei Regale. În 1982 aici a fost oficiată slujba de înmormântare a Regiei mama Elena, care a fost soția lui Carol al II-lea și mama Regelui Mihai.

Regina Elena era născută în Familia Regală greacă. La un an după moartea Reginei Elena s-a căsătorit la Biserica ortodoxă greacă Principesa Elena cu tatăl lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai, de care a divorțat în anul 1991.

Tot aici a oficiat căsătoria Majetatea Sa Margareta Custodele Coroanei și a principelui Radu. Trei dintre fiicele Regelui Mihai au fost botezate la Biserica ortodoxă greacă.

La Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, oamenii pot veni luni pentru ceremoniile religioase, până la ora 18.00.

Marți, la ceremonia de la ora 14.00 sunt așteptați să participe și membri ai Consiliului Regal, ai Guvernului României, ambasadorul român în Elveția.

Iar miercuri noapte sicriul va fi adus în țară, de pe aeroportul din Geneva, unde vor avea loc o ceremonie religioasă și una militară – pentru că Regele Mihai a fost ultimul mareșal al Armatei Române.

Programul funeraliilor, AICI

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite