Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai este la Lausanne. Pregătiri pentru ceremoniile de la București și Castelul Peleș

10 decembrie 2017, 15:07

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos din reședința sa de la Aubonne cu puțin timp înainte de ora 18.00, ora României. Înainte a avut loc o slujbă, oficiată de mitropolitul Iosif de la Paris.

La căpătâiul Regelui s-au aflat principesele Elena și Sofia care au însoțit mașina mortuară până la o capelă privată din Lausanne, a cărei adresă este păstrată secretă din dorința Familiei Regale. Oficial, li s-a comunicat jurnaliștilor că va fi depus la capela Bisericii Ortodoxe Grecești din acest oraș, însă lăcașul de cult nu are capelă.

Luni, sicriul va fi dus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, începând cu ora 13.45, și nu la ora 10.00, cum s-a anunțat inițial. Oamenii pot veni începând cu ora 14.00 pentru ceremoniile religioase, până la ora 18.00.

Marți, la ceremonia de la ora 14.00 sunt așteptați să participe și membri ai Consiliului Regal, ai Guvernului României, ambasadorul român în Elveția.

Iar miercuri noapte sicriul va fi adus în țară, de pe aeroportul din Geneva, unde vor avea loc o ceremonie religioasă și una militară – pentru că Regele Mihai a fost ultimul mareșal al Armatei Române.

Programul funeraliilor, AICI

Deschisă a fost astăzi și reședința din Elveția a fostului suveran, unde zeci de oameni au venit pentru a-și lua rămas bun de la Majestatea Sa.

Pregătiri la București pentru funeraliile regale

Aproximativ 200 de militari vor participa la ceremoniile de sâmbătă.

Câteva zeci de militari au reconstituit astăzi pas cu pas traseul pe care sicriul cu trupul Regelui va fi purtat până la Catedrala Patriarhală.

Niciun șofer nu a fost lăsat să circule prin fața Palatului Regal.

Repetițiile au fost urmărite și de cei care au venit la Palat să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercuri la Palatul Regal. Sâmbătă va fi așezat pe un catafalc în piața din fața Palatului. Va fi urcat pe un afet de tun și dus la Catedrala Mitropoliei.

Cortegiul funerar va parcurge întregul traseu pe jos.

TVR va transmite în exclusivitate funeraliile regale.

Cei care l-au admirat pe Regele Mihai au venit în număr foarte mare la Castelul Peleș. Doar astăzi mai pot scrie în cartea de condoleanțe. Luni și marți castelul va fi închis, dar se pot aprinde lumânări și se pot lăsa flori pe terasă.

Miercuri, domeniul regal de la Sinaia va fi închis. Atunci oficiali români și străini sunt așteptați să prezinte condoleanțe. Pentru ei va fi deschisă o a doua carte pentru mesaje.

De joi, porțile castelului se vor deschide din nou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite