Sibiul se pregăteşte pentru summitul european. Pe 9 mai, vor veni la Sibiu şefi de stat şi de guvern din 27 de ţări

27 aprilie 2019, 17:37

Până pe 9 mai, când va avea loc summitul informal al șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, Sibiul va găzdui și alte evenimente: o conferință europenă pe teme politice, dar și alte întâlniri între șefii de stat.

Peste 2500 de oficiali, invitați, ziariști dar și angajați ai serviciilor de securitate vor fi la Sibiu în perioada 8-10 mai. Delegațiile oficiale vor începe să ajungă încă din 7 mai și vor fi cazate, în majoritate, în oraș. Având în vedere prezenţa şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, o prioritate reprezintă asigurarea securității spațiului aerian.

Una dintre măsurile de securitate va fi amplasarea unui sistem video de monitorizare a traseelor de deplasare și a zonelor folosite de delegațiile oficiale. În plus, în toate spațiile de cazare ale oficialilor europeni au fost stabilite măsuri speciale de protecție.

Pe toată perioada summitului, traficul în Sibiu va fi complet blocat. Vor exista mai multe culoare de deplasare pentru delegațiile oficiale care vor ajunge în centrul orașului.

Pentru mulți dintre sibieni, organizarea Summitului, înseamnă un plus de disconfort. Pentru alții, însă, este o mândrie că orașul poate găzdui un eveniment de asemenea anvergură.

Școlile, liceele și grădinițele din oraș vor fi închise în săptămâna 6-12 mai. Închise vor rămâne și terasele, magazinele și cafenelele.

Municipalitatea a alocat pentru pregătirea summitului 20 de milioane de lei. Lucrările de infrastructură, de la repararea străzilor până la pregătirea sediului primăriei în care va avea loc întâlnirea, sunt aproape gata. Alte 10 milioane vin de la guvern, pentru sistemul video de securitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite