Sibiul a primit oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019

După ce în 2007, Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană, acum se pregăteşte să devină regiune gastronomică europeană. Urmează, aşadar, doi ani de pregătiri intense. Proiectele depuse de Sibiu pentru acest program depăşesc 8 milioane de euro.

26 Ianuarie 2017, 09:53 (actualizat 26 Ianuarie 2017, 10:49) |
Sibiu, regiune gastronomică în 2019
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Judeţul Sibiu a primit oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 de la Institutul Internaţional de Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism.

Odată cu Sibiul, acelaşi titlu a fost acordat şi regiunii Egeea de Sud. Fiecare dintre cele două a convins juriul cu ce a avut mai bun: românii au ademenit cu telemeaua din Mărginime, cârnaţi afumaţi şi plăcinte cu rubarba şi dovleac, iar grecii s-au lăudat cu peşte afumat, brânză feta, salate şi fructe de mare.

În următorii doi ani, Sibiul se va pregăti intens şi va organiza mai multe festivaluri culinare cu produse tradiţionale, a transmis Laura Budisan de la studioul teritorial Cluj.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI