Sibiu-Pitești, autostrada viitorului. CNAIR dă asigurări că șoseaua va fi gata în 2025, ONG-urile spun că termenul e nerealist

15 aprilie 2019, 21:03

Construcția primului lot al autostrăzii Sibiu-Pitești, lung de aproape 14 km, începe anul acesta și va costa aproximativ 130 de milioane de euro. Tronsonul conține opt poduri și pasaje, două noduri rutiere și ar urma să fie gata în 2023.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să semneze, anul acesta, și contractele pentru construcția loturilor IV și V, care leagă Tigveni de Curtea de Argeș și de la Argeș la Pitești. Mai rămân cele mai dificile segmente, II și III, care traversează munții, de la Boița la Tigveni. Pentru acestea, actele ar urma să fie semnate anul viitor, după ce vor fi gata toate studiile geo-tehnice.

Pentru moment, șoferii sunt nevoiți să circule pe Valea Oltului, una dintre cele mai aglomerate și periculoase șosele din țară.

Autostrada Sibiu-Pitești are o lungime totală de 123 de kilometri și va costa peste 1,5 miliarde de euro. 85% din investiție va fi realizată cu fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă