Sibiu: Două autospeciale pentru siguranţa pasagerilor, achiziţionate în premieră în România de către un aeroport

Aeroportul din Sibiu
Aeroportul din Sibiu
18 noiembrie 2021, 15:09

Potrivit lui Gîrdea, autospeciala PSI 6×6 este cea mai scumpă achiziţie din acest proiect european, ea a costat peste 5 milioane de lei şi va fi folosită la categoria de aerodrom ARFF CAT 7/8.

Această autospecială de stingere a incendiilor „este un echipament dotat şi construit special pentru aeroporturi, are un şasiu dedicat acestui tip de activitate şi ca şi element de noutate (…) este montat un braţ extensibil care permite extinderea acestuia şi apropierea de aeronovă, inclusiv penetrarea fuzelajului şi descărcarea agentului de stingere în interiorul avionului dacă este necesar”.

Maşina de pompieri specială deja a ajuns la Aeroportul Internaţional din Sibiu.

Al doilea echipament unic este o autospecială în valoare de peste 2,6 milioane de lei, care urmează să fie livrată la Sibiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a precizat că toate echipamentele achiziţionate sunt utilaje cu cel mai redus impact asupra mediului în ceea ce priveşte emisiile de carbon.

Aeroportul Internaţional din Sibiu a mai cumpărat, printre altele, şi echipamente de securitate cu raze X şi de detectare a urmelor de explozibili.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite