Sibiu, capitala internaţională a teatrului. Tema festivalului, care începe în 14 iunie, este arta de a dărui

24 mai 2019, 14:21

Teatru, dans, ateliere de creație și artiști din toată lumea. Sunt elementele care vor transforma din nou Sibiul timp de 10 zile, în capitala culturii, pentru toți iubitorii de artă.

Față de anul trecut, când au fost 524 de spectacole, avem 540, jucăm în 75 de spații de joc, avem artiști din 73 de țări și așteptăm în jur de 70.000 de spectatori pe zi, cifre care pun festivalul pe primul loc în lume, precizează Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a 26 ediție a festivalului are ca temă arta de a dărui.

Pentru a marca 70 de ani de relaţii diplomatice între China şi România, anul acesta, Ambasada Chinei în România  şi Festivalul internaţional de Teatru de la Sibium, vor prezenta în timpul Festivalului, „Sezonul Chinezesc„, spune Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Unele dintre cele mai importante companii de dans vin din Israel, țara care este partener strategic al României pentru acest eveniment.

Când văd cum a evoluat, cum a devenit acest festival, unul dintre cele mai importante festivaluri ale Europei, pot să zic chapeau!, spune David Saranga, ambasadorul Israelului în România

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea porțile deschise între 14 și 23 iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite