Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană. La preluarea ștafetei, s-au gătit mii de preparate delicioase

Afumături, brânzeturi, fasole şi varză cu cârnaţi, dulciuri, berbecut la proţap, dar şi un uriaş taur gătit ore întregi deasupra cărbunilor încinşi. Toate s-au găsit la Sibiu, care de aseară este Regiune Gastronomică Europeană alături de o regiune din Grecia. O mie de soldaţi şi 500 de invitaţi au luat parte la o cină militărească gătită de 50 de bucătari.

13 Februarie 2019, 22:35 (actualizat 13 Februarie 2019, 22:38) |
Sibiu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ștafeta a fost predată de două regiuni din Olanda și Irlanda într-o cermonie găzduită de  Academia Forțelor Terestre. În acest timp bucătarii trebăluiau de zor, fiecare cu preparatele lui. Provocarea a fost ca ei să gătească 1000 de porții, a câte două feluri de mâncare. Iar acestea să coste doar 1 euro. Așa că s-au gândit la o ruladă cu porc și cartofi gratinați și o portie delicioasă și dulce de macaroane cu brânză, nucă, gem și scortișoară.

Cel mai mare preparat a fost taurul Angus de 230 de kg, care se învârtea deasupra focului mocnit.

Taurul la proțap și meniul milităresc de campanie au atras o mulțime de pofticioși.

Tacâmurile au fost reciclabile, iar farfuriile, comestibile, făcute din tărâțe.

Între gustări oaspeții s-au încălzit la focuri cu lemne și s-au delectat cu muzică lăutărească.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI