Sibiu: Bărbatul decedat în Munţii Făgăraş, transportat cu ajutorul elicopterului SMURD şi al salvamontiştilor

5 iunie 2023, 13:20

ACTUALIZARE Mai mulţi salvamontişti ajutaţi de un elicopter SMURD au reuşit să-l recupereze pe bărbatul decedat în Munţii Făgăraş, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, preluat de Agerpres.

„Persoana a fost recuperată prin troliere de către echipajul SMURD elicopter, prin troliere cu membru Salvamont Sibiu. În cursul dimineţii elicopterul SMURD a încercat inserarea unui salvator montan la victimă, dar din cauza plafonului de nori nu am putut fi troliaţi direct lângă victimă. Un salvator montan a fost inserat la aproximativ 15 minute de persoana decedată, apoi au fost aduşi alţi doi salvatori. S-a găsit victima, am efectuat transportul acesteia până sub plafonul de nori de unde s-a efectuat trolierea persoanei decedate alături de un salvamontist. Victima avea 48 de ani, sex masculin, din Sibiu”, a precizat Dan Popescu.

–––––––––––––––––––––

Un turist a anunțat la 112 că a trecut pe lângă un sac de dormit în care se află o persoană decedată. Inițial, salvamontiștii au vrut să intervină cu un elicopter, dar condițiile meteo nu le-a permis.

Identitatea persoanei nu se cunoaște încă. Din primele date, ar fi decedat în urmă cu mai multe zile.

Salvamontiștii au de parcurs o distanță mare ca să ajungă în locul în care se află trupul bărbatului, iar acțiunea va dura aproape 9 ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite