Sibiu: Adulţii cu COVID-19 nu mai au loc la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar unul este intubat

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu
Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu
23 octombrie 2020, 16:39

Adulţii în stare gravă, cu noul coronavirus, care au nevoie de ATI, sunt transferaţi în spitalele unde mai sunt locuri libere.

„S-a şi întâmplat acest lucru (…) dar au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. (…) Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie”, a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, citat de Agerpres.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a anunţat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19.

„Legat de locurile de la Terapie Intensivă, toate cele 12 paturi sunt ocupate în prezent”, a explicat Liliana Coldea.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Ciprian Şofariu, a confirmat că patru copii cu comorbidităţi, infectaţi cu noul coronavirus, sunt internaţi la Terapie Intensivă şi mai sunt libere două paturi pentru copii cu COVID-19 la ATI.

La rândul său, directorul general al Spitalului, medicul Camelia Grigore, a declarat că unul din cei patru copii de la ATI cu COVID-19 este intubat.

În total sunt internaţi la Pediatrie, 19 copii pozitivi şi 9 suspecţi, potrivit conducerii spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite