Show-ul din Salina Turda, o premieră pentru Eurovision. Artiștii vor urca pe scena amplasată în mină, într-un decor natural grandios

8 februarie 2018, 20:40

Show-ul din Salina Turda este o premieră pentru concursul Eurovision și o provocare pentru organizatori. Peste 20 de tone de echipament au fost coborâte în subteran pentru spectacolul de duminică. Artiștii vor urca pe scena amplasată în mină, într-un decor natural grandios. Pereții minei vor fi iluminați pe parcursul spectacolului. Dar marea provocare este captarea sunetului.

Salina se comportă ca o cameră a ecourilor. E o sală cu pereții din sare care refractează tare sunetul, sala are o reverberație undeva la 10 secunde. Trebuie să facem un set-up foarte special, cu foarte mulți sateliți” – Silviu Scrob, manager producție scenotehnică.

Eu cred că va fi bine, avem o echipă foarte bună din TVR , îl avem ca regizorul pe Aurel Badea. Vom încerca să coloram pereții în funcție de momentele artistice și sper să fie un impact deosebit pentru telespectatori” – Aurel Pițigoi, director de imagine în TVR.

În ciuda restricțiilor impuse de asamblarea scenei, turiștii au coborât, curioși, în salină.

Vizitatorii pot coborâ în mină și duminica, dar nu mai târziu de ora 15.00 . Seara, de la ora 21.00 începe transmisia live a celei de-a patra semifinale Eurovision, la 80 de metri sub pământ, în Salina Turda .

De pe scena din Salina Turda, alte trei compoziții vor mai face un pas spre scena din Lisabona. Și de această dată, juriul va alege melodiile pentru finala din București, de pe 25 februarie. Show-ul din salină va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si online, pe TVR+.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite