Shopping-ul de lux s-a mutat de pe bulevard. Mall-ul a atras magazinele de modă

3 aprilie 2017, 23:43

În Bucureşti, Piaţa Romană conduce în topul chiriilor pentru spaţii comerciale. Preţurile încep de la 65 de euro pe metrul pătrat şi ajung până la 85 de euro, arată un studiu recent. Şi spaţiile de pe Bulevardul Magheru şi Calea Victoriei sunt scumpe. Însă multe au rămas neocupate.

Chiriile pentru spaţiile comerciale stradale au urcat uşor anul trecut, stimulate de creşterea veniturilor populaţiei şi a consumului. Sunt însă departe de nivelul de dinaintea crizei. În Bucureşti un metru pătrat închiriat ajunge acum la 40-50 euro/lună, în timp ce în 2008 era de 130 de euro.

Nici în Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov chiriile pentru magazine nu au stat pe loc. Sumele se apropie de 40 de euro/mp.

Spaţiile comerciale de pe bulevarde sunt căutate în special pentru bănci, farmacii, cazinouri, servicii de telefonie mobilă şi magazine de tip fast-food.

În Budapesta, Varşovia sau Praga, bulevardele cu mărci de lux sunt puncte de atracţie atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

La Moscova, bulevardul Tveraskaya a fost renovat prin lărgirea trotuarelor şi desfiinţarea parcărilor auto.

Turiştii care ajung în Madrid nu ratează celebrul bulevard Grand Via.

Consultanţii imobiliari spun că ar fi nevoie de implicarea autorităţilor locale sau a marilor investitori pentru ca Bucureştiul să ajungă la nivelul capitalelor occidentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite