Sfaturi pentru şofatul în timpul iernii. Pilotul de raliu Adrian Grigore a făcut o demonstraţie de condus defensiv, în curtea TVR

15 ianuarie 2019, 12:26

“Dacă apeşi frâna, se întâmplă altceva decât ţi-ai dori. Trebuie să fii conştient tot timpul că maşina este o greutate cu care tu te joci. În funcţie de cum te joci tu, ea răspunde. (…) Sunt câteva lucruri foarte simple pe care le poate face oricine. În primul rând, păstrăm distanţă mai mare între maşini. Un alt lucru important este să testăm mereu aderenţa, mai ales în zilele când ninge. După ce ieşim din parcare, în primii 100 de metri apăsăm frâna uşor şi vedem ce se întâmplă cu maşina”, a precizat Adrian Grigore.

Pilotul de raliu Adrian Grigore a explicat cum redresăm maşina dacă aceasta ajunge să derapeze: “Dacă luăm de volan stânga sau dreapta şi ea merge tot înainte, trebuie să fim conştienţi că s-a mutat foarte brusc greutatea pe faţă şi spatele este foarte uşor. Ca să recăpătăm aderenţă, trebuie doar să mutăm uşor greutatea înapoi. Acest lucru se face eliberând frâna şi accelerând progresiv. Orice mişcare bruscă va muta greutatea în spate şi vom pierde aderenţă pe faţă şi se va dezechilibra complet maşina şi chiar nu vom mai avea control”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite