Sfaturi pentru cei care intenționează să-și achiziționeze o locuință. Venitul anual al familiei înmulțit cu 4, formula casei pe care ți-o permiți

4 februarie 2019, 12:32

Prima recomandare a specialiștilor este ca cel care dorește să cumpere o casă să-și calculeze întâi ce spațiu își permite, astfel încât casa visurilor să nu devină casa coșmarurilor.

Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când intră înre-o banca este întrebarea: „ăsta este salariul meu, care este creditul maxim pe care mi-l puteți acorsa?“.

Specialiștii recomandă oamenilor să meargă deja la bancă cu suma de care au nevoie, să șie de ce sumă au nevoie.

Formula casei pe care ți-o permiți este: venitul anual al familiei înmulțit cu 4 (4 reprezintă venitul familiei în 4 ani).

Ca să nu plătești 30 de ani dublu, să nu muncești o viață pentru betoane, gresie și faianță, să-ți poți permite și o vacanță, este foarte important de înțeles câtă casă ne permitem.

În cazul în care mergi pe varianta “cât e maximul” este din start un eșec.

Următoarea greșeală este angajarea și a unui credit de nevoi personale pentru renovarea și mobilarea casei.

Sfatul specialistului este „jucați-vă de-a casa timp de 12 luni” înainte de-a o cumpăra.Știind care este rata casei pe care ne-o permitem, timp de 12 luni, să punem deoparte suma respectivă lunar.

Altă recomadare este mersul la vizionări, la cât mai multe vizionări. Din fiecare vizionare se poate învăța și înțelege ceva. Vedeți 20-30 de caze, recomadă specialiștii.

Alt sfat important este plata în avans, pe cât posibil, a împrumutului, cu reducerea duratei. Inamicul principal fiind timpul, perioada pe care este luat creditul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă