Sfaturi de la Roger Feder pentru Simona Halep, înaintea finalei de la Wimbledon cu Serena Williams: Trebuie să ai mentalitate de învingător

13 iulie 2019, 14:58

„Să încerce să câștige! Trebuie să ai mentalitate de învingător, nu? Nu poți să te gândești la lucruri de genul: „Gata, sunt în finală”, e de ajuns sau „Joc împotriva Serenei, n-am nicio șansă„. Dacă vei gândi așa, cu siguranță pierzi. Trebuie să ai mentalitatea de învingător. Să realizezi că meriți să fii aici, ți-ai câștigat acest drept. Nu poți să ajungi în finala de la Wimbledon jucând aşa şi-aşa” – este sfatul marelui Federer pentru Simona Halep.

La fel cum a făcut-o și în ianuarie 2018, înaintea finalei jucatw de Halep cu Wozniacki la Australian Open, Federer a insistat ca Simona să caute controlul mental indiferent de situația din meci: „De asemenea, Simona trebuie să savureze momentul, dar asta poate să o facă numai după ce câștigă. Trebuie să fie concentrată la maximum, să nu fie depășită de importanța evenimentului. Este bine însă că ea a câștigat deja un turneu de Mare Șlem. Știe ce are de făcut în acest moment, iar asta e grozav!”

(w500) Simona Hal

Simona Halep (7 WTA, 27 de ani) și Serena Williams (10 WTA, 37 de ani) se duelează în marea finală de la Wimbledon 2019. Este o premieră pentru sportiva noastră și o premieră pentur România, care nu a mai avut până acum o jucătoare în finala de la Wimbledon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite