Sfaturi și recomandări pentru credincioși în plină pandemie de coronavirus. Slujbe religioase în aer liber, ajutor pentru persoanele aflate în nevoie

18 martie 2020, 21:05

Biserica Ortodoxă îndeamnă credincioșii să reziste fricii și să contribuie astfel prin tot ce fac la diminuarea efectelor pandemiei.

Preoții au în acest moment dreptul de a oficia slujbele religioase doar în afara bisericilor și numai în fața unei adunări de maximum 100 de persoane.

Biserica Ortodoxă încearcă să ofere și ajutor celor aflați în nevoie.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu: Parteneriatul pe care Arhiepiscopia Bucureştiului l-a încheiat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a materializat prin înfiinţarea unui număr unic de apel. Este vorba de numărul 0799.785.491, accesibil zilnic în intervalul 8.00 – 16.00 şi destinat exclusiv persoanelor aflate într-o situaţie de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei, în primul rând persoanele vârstnice. Cei care apelează la acest număr vor fi selectaţi şi vor putea primi mâncare la domiciliu, timp de 14 zile, pe cât durează carantina sau autoizolarea.

În cazul credincioșilor catolici, dacă acum trei zile oamenii puteau participa la slujbe doar în grupuri de cel mult 50 de persoane și la o distanță rezonabilă, de circa un metru unii de alții, acum Liturghia va fi celebrată într-un mod inedit.

„Adaptare la vreme de pandemie. Ca să nu celebrăm Sf. Liturghie fără credincioși în catedrală, așa cum au hotărât autoritățile, am ales să ieșim în curte, la cort, „Cortul Noii Alianțe”. Puteți participa cu noi online”, arată Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite