Sfârşit de toamnă europeană cu inundaţii şi ninsori abundente

14 noiembrie 2019, 21:33

La Veneția e stare de urgență, în urma celor mai grave inundații după mai bine de jumătate de secol. Orașul s-a confuntat în noaptea de marți spre miercuri cu o maree înaltă de 1,87 metri. Toate școlile au fost închise și atracțiile turistice le-au devenit inaccesibile vizitatorilor.

Se prevede ca fenomenul numit „aqua alta” să dureze până sâmbătă, când nivelul apei ar putea scădea până la aproximativ un metru.

Croația, Muntenegru, Slovenia, sunt afectate de inundații majore.

Ministerul român de Externe a emis alertă de călătorie: nivelul Mării Adriatice va crește brusc în următoarele zile, părțile inferioare ale coastei sunt în pericol.

Rafale de vânt cum rar s-au înregistrat în Polonia au stricat peisajul în sud-estul țării. Au depășit 100 de km pe oră și i-au lăsat fără curent pe toți locuitorii orașului Zakopane. Iar la înălțime, în Munții Tatra, viteza vântului a atins 190 de km pe oră.

În Austria însă, ninsorile sunt în toi. În provinciile Catrinthia și Tirol stratul de zăpadă depășește jumătate de metru. Au fost închise numeroase drumuri și zeci de școli și-au suspendat cursurile.

Autoritățile locale avertizează că există riscul producerii de avalanșe și interzic pe multe pârtii accesul schiorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite