Sf. Vasile, sărbătorit în prima zi din an. La biserica din Iași ce poartă hramul ierarhului, peste o sută de oameni au venit la prima slujbă din noul an

1 ianuarie 2021, 21:20

Episcop în Cezareea Capadociei, Sfântul Vasile este primul ierarh care a întemeiat, pe lângă biserici, aziluri şi spitale pentru săraci dar și o leprozerie. La biserica din Iași ce poartă hramul ierarhului, peste o sută de oameni au venit la prima slujbă din noul an. Fiecare credincios a plecat acasă cu un pachet de mâncare.

La biserica Sf. Vasile din Iași vine de ani de zile și un preot de origine americană. Este o tradiție deja pentru părintele Stephen Holley să-și înceapă aici prima zi din noul an. De opt ani stabilit în România, a urmărit cu atenție ce se întâmplă acasă, peste ocean. Vrea să mai meargă odată în Statele Unite și pentru că Sfântul Vasile, protectorul celor bolnavi, își pune încrederea în marea sărbătoare de astăzi că totul vă fi bine.

“Sfântul Vasile a fost un mare binefăcător pentru oamenii lui, nu doar spiritual, ci şi prin înfiinţarea de spitale şi locuri în care oamenii să poată veni să găsească hrană şi adăpost când erau în nevoie. Cea mai mare dorinţă a mea şi a soţiei mele este să mai vizităm odată pământul natal, să ne vedem nepoata căsătorită”, spune preotul.

Aproape 600.000 de români își serbează astăzi ziua onomastică. Majoritatea sunt bărbați, circa 500.000.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Paștele la mănăstire, departe de agitația orașelor

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor