Sezonul uraganelor amenință America Centrală. Irma se îndreaptă acum Bahamas, apoi Cuba și Florida

8 septembrie 2017, 13:20

Irma se îndreaptă acum spre Bahamas, apoi Cuba și Florida, este cel mai mare uragan din ultimul secol – acoperă o suprafață cât cea a Franței.

Vine cu vânt de aproape 300 de kilometri și valuri de aproape 6 metri. Peste tot în calea uraganului, oamenii se pregătesc, baricadează casele, își fac provizii.

În Bahamas turiștii încă sunt la plajă. Localnicii însă strâng tot ce pot. Îi lasă pe vizitatori să se simtă bine cât mai mult, dar aceștia sunt și o mare responsabilitate.

Sute de cubanezi se roagă Fecioarei Maria, protectoarea țării, ca locuințele și așezările să le fie scutite de uragan. La Havana au loc procesiuni și slujbe.

Irma amenință și Florida – orașul Miami ar fi primul afectat, potrivit meteorologilor. Oamenii fac cozi lungi pentru provizii. Benzina s-a scumpit sau nu se mai găsește în multe zone, pentru că mulți pleacă.

La Mar a Lago este și complexul de golf al președintelui Donald Trump – totul a fost baricadat și securizat. Președintele mai deține o proprietate și în insula Sf Martin, grav afectată de uraganul Irma.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite