Sezonul Cultural România-Franța. Creații româneşti expuse la Festivalul Internațional de Textile Extraordinare din Franța

17 martie 2019, 14:03

Dorința Mirelei Trăistaru, care trăieşte şi creează la Bucureşti, este să apropie generația tânără de patrimoniul textil al României. Pentru aceasta, ea combină fărâme din fotografii vechi şi contemporane din istoria familiei sale cu motive din țesăturile tradiționale româneşti. Astfel, generațiile se întâlnesc indirect prin imagini colorate şi imersive.

(w400) Festivalu

Prin creațiile sale, Mirela Trăistaru uneşte diferite perioade ale istoriei româneşti cu materialismul actual, iar printre exponatele prezentate în Franţa pot fi admirate şi textile țesute de bunica sa.

Prezența expozițiilor româneşti la „Abateri”, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Textile Extraordinare se bucură de sprijinul oficialilor Consulatului General al României la Lyon, al autorităților locale franceze şi al elevilor şi studenților de la scolile de artă din Clermont Ferrand.

(w460) Festivalu

Aflat la a şaptea ediție, Festivalul propune o întâlnire inedită între toate continentele la care sunt prezenți artizani, creatori de modă, colecționari şi pasionați de tot de are legătură cu patrimoniul, tradițiile şi creațiile populare. În anii pari expozițiile sunt găzduite la Clermont Ferrand, iar în anii impari există câte o țară invitată în care sunt prezentate diverse colecții.

(w460) Festivalu

România va găzdui secțiunea internațională din 2019 prin prezentarea unor expoziții itinerante ale unor artişti francezi şi români în perioada 6-14 aprilie în cadrul Sezonului Cultural România-Franța. Colecțiile vor avea un parcurs din Munții Apuseni până pe litoral cu opriri la Bucureşti şi Braşov.

(w460) Festivalu

(w460) Festivalu

(w460) Festivalu

(w460) Festivalu

(w460) Festivalu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite