Sex versus gen – controverse pe seama noilor cărți de identitate

Sex versus gen controverse
Sex versus gen controverse
5 august 2021, 18:17

După ce la Cluj Napoca au fost emise primele noi cărţi de identitate, parlamentarii AUR au anunțat că nu sunt de acord cu noile documente. De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? – se întreabă AUR într-o postare pe internet.

Claudiu Târziu, co-președinte AUR: “Vom continua să protestăm împotriva acestui demers al Ministerului de Interne care încalcă legea și promovează o ideologie dăunătoare societății românești și nu ne vom opri până când nu se va reveni la normalitate”.

Reprezentanții cultelor au intervenit şi ei în dezbatere. Patriarhia explică, într-un comunicat, că noţiunea de gen o înlocuiește abuziv pe cea de sex şi reaminteşte că există şi posibilitatea de se emite documente de identitate simple, fără cip.

„Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin.

Noțiunea de „gen”, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”.”

Preotul catolic Francisc Doboş are un alt discurs: ironizează furtuna creată în spațiul public: “O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc. Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigăm peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?! Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc.  Doamne, tu mi-ai dat sexul, iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :))) Capisci?!”

Pe cărţile de identitate nu pot fi trecute decât două opţiuni, masculin sau feminin. Nu există o a treia opţiune. Reprezentanţii poliţiei au explicat şi că lucrurile se pot schimba şi să apară menţiunea sex, nu gen.

Cătălin Giulescu, chestor, Direcția pentru Evidența Persoanelor: „Regulamentul Uniunii Europene amintește în preambul la pct 23 de sex și la pct 27 de gen. Totodată, în partea dispozitivă, în art. 3 alin. 2, că utilizează expresia gen. Adică avem o dispoziție expresă. În urma unei analize, e foarte posibil ca mențiunea respectivă să fie sex. Nu este vreo problemă în acest sens”.

În ceea ce priveşte grafica, reprezentantul MAI a precizat că s-a optat pentru a reprezenta stema româniei şi nu tricolorul, dar şi a steagului Uniunii Europene. Şi tehnic, „e aproape imposibil la acest moment să introducem steagul României, cu actualele tehnologii”, a precizat chestorul Giulescu.

Proiectul pilot de la Cluj prevede emiterea a aproximativ 5.000 de noi cărţi de identitate tocmai pentru a testa toate elementele tehnice şi de utilizare a documentelor. Toate programările pentru obţinerea noului document în următoarele 30 de zile au fost epuizate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite