Sevil Shhaideh a fost audiată de DNA în Dosarul Belina: Decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine, în CEx

11 octombrie 2017, 10:40

Sevil Shhaideh a fost chemată miercuri la DNA ca suspect de abuz în serviciu în dosarul Belina. A sosit la DNA cu 10 minute înainte de ora 14.00.

O mulţime de jurnalişti şi dispozitive de jandarmi o aşteptau.

Shhaideh a fost chemată pentru o chestiune procedurală legată de desemnarea unui expert care trebuie să stabilească prejudiciul.

Într-un alt dosar legat tot de compania Tel Drum au fost chemaţi ca martori şi foştii miniştri din guvernul Ponta Eugen Teodorovici şi Dan Şova.

Acest nou dosar vizează obţinerea de fonduri europene de către compania Tel Drum în perioada 2013 – 2014.

În dosarul Belina, procurorii investighează trecerea insulei de la Dunăre din proprietatea statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman şi apoi concesionarea către firma Tel Drum.

___________________

UPDATE Sevil Shhaideh, la ieșirea de la DNA: „Am fost convocată cu alte persoane din acest dosar. Ni s-a adus la cunoștință posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata, termenul este până mâine și astea au fost toate aspectele procedurale. Dosarul de-abia a fost predat, o să am și eu posibilitatea să-l studiez. Eu sunt același om. Am respectat întotdeauna partidul și cel care m-a pus în funcția de ministru este CEx-ul și decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx”.

UPDATE Sevil Shhaideh a ajuns la DNA, însă a refuzat să dea declarații, a transmis Alexandru Costache. Era așteptată de o armată de ziariști, dar și de o mulțime de jandarmi, după ultimele întâmplări de la Înalta Curte, când Liviu Dragnea s-a prezentat la procesul său.

Este foarte posibil ca procurorii să pună în mișcare acțiunea penală, ceea ce înseamnă că îi schimbă calitatea din suspect în inculpat, a transmis Alexandru Costache. Această mutare o fac procurorii când se pregătesc să trimită dosarul în judecată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite