Serviciile medicale din Fâșia Gaza s-au prăbușit. Peste 100 de cadavre au fost înhumate într-o groapă comună. SUA și Qatar negociază eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas

14 noiembrie 2023, 19:06

În Fâșia Gaza sunt 35 de facilități medicale, dintre care 26 de spitale. Doar unul dintre ele mai poate funcționa. Situația cea mai gravă este la cel mai mare dintre ele, Al Shifa. Sub spital, în subterane, pe mai multe etaje, s-ar afla centrul de comandă și control al Hamas. Armata israeliană a înconjurat complexul. Hamas neagă că ar avea luptători înăuntru, în schimb s-ar afla 650 de pacienți și 5 000 – 7000 de civili care s-au refugiat din calea luptelor.

Peste 100 de oameni, decedați în ultimele zile, au fost înhumați într-o groapă comună, în curtea complexului medical.

Israelul a propus să ofere incubatoare portabile pentru a fi evacuați bebelușii, dar nu a fost primit un răspuns. Militarii au anunțat că nu au planuri să atace spitalul. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avertizat că spitalul Al Shifa trebuie protejat.

Președintele Biden a confirmat că Statele Unite sunt implicate în negocieri, alături de Qatar. Hamas a cerut o pauză de cinci zile și s-a oferit să elibereze 70 de captivi, majoritatea femei și copii. Israelul a cerut eliberarea a 100 de ostatici. Consilierul prezidențial pentru securitate națională a precizat că poziția Casei Albe este clară: susține eliberarea captivilor, dar spitalele trebuie să fie protejate.

Armata israeliană a difuzat imagini surprinse în alt spital, Rantissi, folosit pentru copiii bolnavi de cancer.

Militarii israelieni și aviația continuă să distrugă obiective ale Hamas și să elimine teroriști. După 7 octombrie Israelul s-a angajat să elimine gruparea care domină totul în Fâșia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite