Serviciile Google - Gmail, Classroom și YouTube, probleme de funcționare

Serviciile Google - Gmail și YouTube au avut, luni, probleme de funcționare. Mulți useri au reclamat că nu au putut accesa Gmail sau alte platforme. Problemele au început în jurul orei 12.00 GMT (14.00 ora României) și au afectați useri din întreaga lume. Probleme de funcționare a întâmpinat și platforma Google Classroom, una dintre cele mai folosite aplicații de elevii din România pentru cursurile online.

14 Decembrie 2020, 14:18 (actualizat 14 Decembrie 2020, 15:34) Știrile TVR |
Youtube nefuncțional
Youtube nefuncțional
Classroom nefunctional

În jurul orei 15.00, ora României, platformele funcționau normal.

Dintre cei care au anunțat că au probleme, 54% au spus că nu pot accesa YouTube, 42% că nu pot urmări videouri și 3% că nu se pot loga.

La Gmail, 75% nu s-au putut loga, 15% au spus că nu pot accesa siteul și 8% că nu primesc messaje.

La 13:54, DownDetector raporta 5.760 de useri din România care aveau probleme cu YouTube și 748 de rapoarte pentru Gmail.

2.270 de rapoarte priveau chiar Google.com.

Utilizatorii Gmail au primit erori de tipul „We’re sorry but your account is temporarily unavailable”. Youtube a anunțat, de asemenea: „Something went wrong”.

Motorul de căutare al Google a continuat să funcționeze normal, însă.

La ora 12.25 (GMT),  compania a publicat o actualizare, în care se arata: „Suntem conștienți de existența unei probleme ... care afectează majoritatea utilizatorilor. Utilizatorii afectați nu pot accesa [serviciile Google]”, informează The Guardian.

Întreruperea ar fi fost legată de instrumentele de autentificare ale companiei, care gestionează modul în care utilizatorii se conectează la serviciile Google, cât și ale unor terți dezvoltatori.

Asta înseamnă că instrumentele care nu funcționează fără conectare, cum ar fi Gmail și Google Calendar, nu erau disponibile în totalitate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI