Serie de mini-seisme în oraşul italian Siena: Şcolile şi muzeele au fost închise

Oraşul italian Siena / Pixabay
Oraşul italian Siena / Pixabay
9 februarie 2023, 14:42

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), aproximativ 20 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 2,8 s-au produs în noaptea de miercuri spre joi, după un seism mai puternic, ce a avut magnitudinea 3,5 şi care a fost înregistrat miercuri, puţin după ora locală 22:00.

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunţat joi Primăria din Siena într-un comunicat, în care a precizat că autorităţile locale intenţionează „să închidă, după şcoli, şi bazele sportive, sălile de fitness şi toate birourile comunale”.

Siena, o localitate aflată în sudul regiunii Toscana, este celebră pentru patrimoniul său artistic şi pentru „Palio”, o spectaculoasă cursă de cai la care participă cartierele oraşului de două ori pe an, pe 2 iulie şi pe 16 august. Centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, notează Agerpres.

Italia, aflată la convergenţa dintre placa eurasiatică şi placa africană, care o împinge spre Balcani în partea sa nordică, este expusă la riscul de seisme în mare parte a teritoriului său.

În 2009, un cutremur de pământ a provocat peste 300 de decese în oraşul L’Aquila şi în regiunea sa înconjurătoare, în centrul ţării. Bilanţul a fost similar şi după un seism care s-a produs în 2016 în Amatrice, o localitate situată tot în centrul Italiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite