Serialul Django se va filma la vulcanul stins de la Racoș, cunoscut și sub numele de „Micul canion roșu”

8 iunie 2021, 07:57

Pentru a găsi locul perfect pentru desfășurarea poveștii din serial, producătorii filmului au vizitat Spania, Ungaria, Bulgaria și Maroc.

Olivier Bibas, producător executiv Atlantique Productions: “Am făcut o căutare foarte extinsă în Europa pentru a găsi locația potrivită, și, practic … cînd am ajuns aici, în Racoș, împreună cu regizoarea Francesca Comencini, pot să zic că ne-am îndrăgostit de acest loc, pentru că e incredibil … e complet în concordanţă cu povestea pe care vrem să o spunem”.

Turiștii care cunosc canionul roșu, coloanele de bazalt și Lacul de Smarald de la Racoș nu se miră că aici urmează să se filmeze un western.

În ultimile trei luni, în interiorul canionului a fost construite decorurile care compun o imagine cât mai realistă a unui orășel al anilor 1870 din vestul sălbatic al Americii. Forfota din canion i-a făcut curioși pe localnici, care au vrut să vadă cât mai de aproape ce se întâmplă acolo.

Localnicii se gândesc că filmările sunt benefice pentru satul lor și cred că turiștii vor veni în viitor și mai mulți, pentru a descoperi frumusețile zonei.

Andrei Boncea, producător executiv Frame Film: „Este cel mai mare serial de televiziune filmat în România, în toate timpurile, și una dintre cele mai mari producții europene. Poate fi considerat ca un fel de Game of Thrones, ca nivel de producție, pentru România, și cu siguranță, foarte mulți oameni vor afla de acest loc”.

Întâmplările din serialul Django au loc în New Babylon, un oraș utopic populat de proscriși, refugiați și sclavi eliberați, de toate credințele, în căutarea unei vieți noi. Totul se petrece în Vestul Sălbatic al Americii, după Războiul Civil. Django este un tată care îşi caută fiica pierdută în urmă cu opt ani. Protagoniștii serialului sunt John, interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts şi fiica lui, Sarah, rol jucat de actriţa germană Lisa Vicari, cunoscută din serialul german „Dark”, de pe Netflix.

În prezent, peste 300 de tehnicieni, actori şi oameni de producţie lucrează pe platoul de filmare de la Racoș. „Django” este o co-producție franco-italo-română. Filmările vor continua până spre sfârșitul anului, apoi urmează perioada de post-producție, astfel că primul episod din cele 10 ar putea fi difuzat abia din 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite