Seria reconstituirilor continuă la Caracal. Gheorghe Dincă este suspect în alte două dispariţii

30 iulie 2019, 08:47

ACTUALIZARE Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt susţine că, în urmă cu o lună, dintr-un centru familialar fi dispărut două tinere, de 15 şi 17 ani şi că nimeni nu a mai auzit nimic de ele.

O serie de erori, indolență și lipsa de orice urma de omenie. Toate reies din rapoartele oficiale.

Între timp, Gheorghe Dincă este suspect într-un alt caz de crimă.

Faptul ca individul a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, nu înseamnă însă ca povestea din spatele acestor orori nu poate continua cu un scenariu care să ducă la niște rețele de traficanți de minori.

Mărturiile celor care l-au cunoscut deschid noi și noi posibilități de anchetă. Însuși Gheorghe Dincă se contrazice în declarații și îi trimite pe anchetatori pe piste false. Între timp, ministrul de Interne și-a dat demisia iar procurorul din Caracal este anchetat.

La fel și polițiștii care au vorbit la telefon cu Alexandra în ultimele sale clipe de viață, când, cu ultimele forțe le-a furnizat acestora, în 5 apeluri care au durat aproape o oră, toate informațiile menite să o salveze.

Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea celor două fete în Caracal, și-a retras contestația la măsura arestării preventive. Acesta a fost, marți, la Curtea de Apel Craiova, unde urma să se judece contestaţia formulată la decizia de arestare preventivă.

Potrivit avocatului Bogdan Alexandru, bărbatul acuzat și-a retras contestația, iar prezența sa a fost necesară pentru acest lucru.

Surse din cadrul Administrației Penitenciarelor au declarat că Gheorghe Dincă va ajunge la Penitenciarul Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, nefiind însă stabilită o zi când va fi adus.

De asemenea, Dincă va ajunge, în următoarea perioadă, la Penitenciarul Jilava pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece, potrivit unor surse judiciare, acesta acuză dureri la nivelul coastelor și al pieptului, spunând că ar putea avea o fractură provocată de anchetatori.

Bărbatul susține că, atunci când anchetatorii au decins la locuința lui pentru percheziții, l-au lovit cu picioarele atunci când l-au imobilizat.

Reconstituirea va fi reluată după ce acesta va primi îngrijiri medicale.

La reconstituirea de luni, anchetatorii nu au parcurs traseul evenimentelor, ci au ales un drum mai scurt pentru a ajunge la punctul indicat de Dincă. Totodată, anchetatorii au ales un traseu și pentru a evita presa și curioșii veniți să vadă reconstituirea.

Bărbatul și-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei.

La ora 13.00 acest caz va fi discutat și în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sâmbătă, prin decizia magistraţilor Tribunalului Dolj.

Imediat după ce magistraţii Tribunalului Dolj au decis arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, acesta a depus contestaţie.

Iniţial, el era acuzat de trafic de minori şi viol, dar după ce Dincă a recunoscut două crime şi anchetatorii au găsit, într-un butoi, oase calcinate şi dinţi de natură umană, au extins cercetările pentru omor calificat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite