Serghei Polunin, copilul teribil al dansului, subiect de documentar

18 martie 2017, 16:23

Regizorul filmului „Dancer”, STEVEN CANTOR: „Când am început acest film, Serghei trecea printr-o perioadă neagră şi confuză. Tocmai părăsise Baletul Regal şi era numit de presă „băiatul rău al baletului”.

SERGHEI POLUNIN: „Voiam altceva de la viaţă. Doream să las în urmă dansul şi m-am gândit că cel mai bine ar fi să-mi trec în revistă viaţa”.

Născut în Ucraina în 1989, Serghei Polunin a fost de mic un fenomen al dansului, iar la 19 ani devenea cel mai tânăr prim solist din istorie al Baletului Regal de la Londra. Succesul pe scenă a fost dublat însă de o viaţă personală tumultoasă şi 2 ani mai târziu s-a retras şi chiar se gândea să renunţe cu totul la dans. Cântecul de lebădă trebuia să fie un clip realizat de artistul american David LaChapelle.

SERGHEI POLUNIN: „Am plâns aproape toate cele 9 ore cât am filmat şi în acea stare de gol emoţional am putut să reflectez. Ceva s-a întâmplat şi mi-am dat seama că nu pot să renunţ la dans”.

Serghei Polunin s-a întors pe scenă şi este acum prim balerin al teatrului din Novosibirsk, Rusia. În paralel a pus bazele unei fundaţii, Proiectul Polunin, prin care să încurajeze şi să ajute alţi artişti în demersurile lor.

Şi nu a uitat nici de actorie: are deja un rol într-un film biografic despre legendarul balerin rus Rudolf Nureiev, regizat de actorul britanic Ralph Fiennes.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite