Serghei Lavrov susține că Washingtonul vrea sa îl asasineze pe Putin

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov
27 decembrie 2022, 17:40

Declarațiile făcute de ‘oficiali anonimi ai Pentagonului’ cu privire la o ‘lovitură decadentă’ asupra Kremlinului corespund, în esență, unei amenințări care vizează eliminarea fizică a președintelui Rusiei, a dezvăluit acesta într-un interviu acordat TASS.

„Cel care a mers cel mai departe dintre toți se află la Washington. Există niște ‘oficiali anonimi’ de la Pentagon care au menționat, de fapt, amenințări de a lansa o ‘lovitură decadentă’ asupra Kremlinului, ceea ce reprezintă, de fapt, o amenințare de asasinare a președintelui rus”, a precizat Lavrov.

„Dacă cineva chiar are astfel de idei, atunci acest cineva ar trebui să se gândească mult și bine la posibilele consecințe ale unor astfel de intenții”, a avertizat ministrul de externe.

În plus, Lavrov a evocat și semnalele de confruntare care vin dinspre Occident în privința unui atac nuclear.

„Se pare că aceștia au scăpat de toate vestigiile respectului”, a remarcat el. „Faimoasa (fostă premieră britanică) Liz Truss este un exemplu viu, având în vedere că ea a declarat direct și public, în timpul campaniei sale preelectorale, că este pregătită să ordone un atac nuclear”, a relatat șeful diplomației.

„Nici măcar nu menționez aici provocările exagerate ale regimului de la Kiev”, a precizat Lavrov.

„Volodimir Zelenski a ajuns până la a îndemna statele NATO să efectueze lovituri nucleare preventive împotriva Rusiei. Acest lucru depășește limita a ceea ce este acceptabil. Cu toate acestea, am auzit declarații mult mai grave din partea unor personalități din cadrul regimului de la Kiev”, a subliniat ministrul de externe.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite